January 26, 2021

117 români plecați la cules de sparanghel s-au întors acasă

În ultimele două luni, în ciuda pandemiei, mii de români au luat calea străinătăţii pentru a-şi câştiga pâinea, dar ieri o parte din ei s-au întors acasă. Este vorba despre muncitorii care au plecat în Germania, la cules de sparanghel sau hamei. Mulţi dintre ei şi-au strigat nemulţumirea cu privire la condiţiile găsite acolo, fapt ce a impus deplasarea ministrului român al Muncii pe teritoriul german, dar cei întorşi, ieri, pe aeroportul din Cluj, spun că totul a fost în regulă şi au venit acasă pentru că le-au expirat contractele.

117 români au ajuns înapoi, acasă, în România. O cursă charter organizată de statul român i-a adus pe aeroportul din Cluj-Napoca. Zborul ar fi trebuit să aibă loc, ieri dimineaţă, însă din cauza unei defecţiuni tehnice, aeronava a decolat din Germania după orele prânzului.

“Au întârziat căteva ore, a trebuit să mergem în Frankfurt, ne-au tratat ca pe nişte oi, nu ne dădeau nicio informaţie, trebuia să îi tragem de mânecă de fiecare dată ca să ne spună care sunt următorii paşi, deci tipic româneşte”, ne-a spus un român.

Asta ar fi fost, însă, singura nemulţumire a românilor întorşi acasă. Mare parte dintre ei sunt cei care în lunile aprilie şi martie, în plină pandemie, au plecat la cules de sparanghel sau hamei. Şi deşi mulţi dintre cei ajunşi acolo au reclamat condiţiile găsite, oamenii întorşi acum acasă. laudă modul în care au fost trataţi.

 

Iar după muncă vor avea parte şi de odihnă. Conform protocolului, toţi cei întorşi acasă vor intra în autoizolare la domicilu. După aterizare, toţi pasagerii au trecut prin triajul medicilor DSP.

 

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.