19 morţi în 48 de ore, pe şoselele din România
Ministerul Afacerilor Interne a informat că, în ultimele 48 de ore, s-au înregistrat 44 de accidente rutiere, din care au rezultat 19 morţi şi 33 de persoane grav rănite. Autorităţile precizează că cifrele sunt uriaşe şi fac apel la participanţii la trafic să respecte Codul Rutier.
Poliţiştii se roagă de şoferi să respecte Codul Rutier
Ministerul Afacerilor Interne, apel pe Facebook: “44 de accidente, 19 persoane decedate și 33 grav rănite… doar în ultimele 48 de ore! Este FOARTE MULT, este EXTREM DE MULT! Vă rugăm să înțelegeți că nerespectarea regulilor rutiere vă poate costa viața! Și mai înțelegeți ceva, Sărbători sunt și la anul… și peste doi ani… și peste 10 ani… și peste 50 de ani. Nu vă mai grăbiți, pentru că o oră pe care credeți că o câștigați vă poate costa viața! Dacă ești la volan și vezi acest mesaj, închide imediat telefonul… ești în pericol să faci un accident! Dacă ești pasager, citește cu voce tare să audă și șoferul! P. S. Mulțumim polițiștilor rutieri și tuturor salvatorilor pompieri care au făcut eforturi supraomenești pentru a salva persoanele încarcerate! Știm că fiecare dramă pe care au văzut-o a lăsat urme grele în sufletele lor! Este foarte greu să îți stăpânești lacrimile atunci când vezi destine de tineri frânte din neglijență și neatenție! Nu uitați: – Viața are prioritate și doar acasă vă așteaptă cei dragi!”
De asemenea, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe mai multe artere rutiere din întreaga țară se circulă în condițiile unui carosabil umed. Mai mult decât atât, temperaturile sunt în scădere, a început să ningă pe DN1 București – Brașov, pe tronsonul cuprins între limita cu județul Brașov și stațiunea Bușteni, astfel că există și riscul apariţiei poleiului.
Recomandările poliţiştilor pentru traficul din această perioadă
– Să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic;
– Să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;
– Să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol;
– Să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică;
– Să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
– Să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.