A avea sau nu administrator public, asta e întrebarea
Odată cu instalarea în funcția de primar al municipiului Roman a lui Lucian Ovidiu Micu și depunerea de către acesta a jurămîntului, contractul administratorului public al lui Ovidiu Bojescu, a fost reziliat.
În 4 iulie 2017, primarul a semnat dispoziția de numire a unui consilier personal pe probleme tehnice, în persoana inginerului Dan Friesenhahn, cu intenția anunțată a edilului șef de a exista o persoană care să asigure verificarea calității lucrărilor de investiții care se execută în oraș. Întrebat fiind la conferința de presă de luni, 10 iulie, dacă se va renunța la funcția de city manager, răspunsul primarului Lucian Micu a fost destul de ambiguu.
”În mometul de față, avînd în vedere și perioada care urmează și investițiile care se derulează la nivelul municipiului Roman, vom merge o perioadă în această formulă, (doar cu un consilier personal cu probleme tehnice n.r.), urmînd ca ulterior să luăm decizia dacă și cînd va fi scos la concurs acest post. Cu singuranță însă, postul nu va fi scos la concurs în această perioadă de vară, cea a concediilor”, a explicat primarul Lucian Micu.
Renunțarea la postul de admnistrator public atrage și o altă situație, legată de ”decapitarea” Consiliului de Admnistrație de la Spitalul Municipal de Urgență Roman, unde Ovidiu Bojescu era reprezentant al primarului și președinte al acestui for de conducere. Cu această ocazie primarul Lucian Micu a explicat cum va fi rezolvată, concret, situația creată.
”În ședința Consiliului Local din 31 iulie vor propune consilierilor alegerea unei persoane care să fie reprezentantul primarului în Consiliul de Administrație al Spitalului”, a precizat Lucian Micu.
De menționat că, în ceea ce perivește nivelul de salarizare, Ovidiu Bojescu avea unul din cele mai ridicate salarii din Primărie, respectiv de 49.966 lei, sumă ridicată, anual, conform declarației de avere din 30 IV 2015 depusă la Spital, la care se adauga și indemnizația de 719 lei, ca reprezentant al primarului în acest for de conducere a SMUR.
De menționat faptul că Primăria are și un director tehnic, în persoana lui Felician Ioniță, cu o retribuție de 50.506 lei, care ar putea urmări situația investițiilor în derulare. În aceeași perioadă, conform declarației de avere, Lucian Micu în calitatea sa de primar, a declarat în 18 mai 2017 o retribuție anuală de doar 43.688 lei, deci mai mică decât aceea a admnistratorului public și a directorului tehnic executiv.
Nu cunoaștem, încă, retribuția consilierului personal pe probleme tehnice, recent încadrat, dar probabil că primarul Lucian Micu s-ar putea să renunțe la admnistratorul public, ținînd cont și de nivelul ceva mai redus de investiții din perioada următoare. Surse din interiorul Primăriei vorbesc și despre oarecare tensiuni dintre Lucian Micu și Ovidiu Bojescu, mai ales în perioada de interimat a funcției de primar al municipiului, lucru care ar fi putut determina și ”divorțul” dintre cei doi.