Andreea Broască : ”Mi-aș dori să implementez proiectul ”Roman- O coloana vertebrala sănătoasă”, pe care îl am în minte de aproximativ șase ani și acum a venit timpul să îl pun în practică
Licențiată în “Kinetoterapie și motricitate specială” la Universitatea Alexandru-Ioan Cuza, Andreea Broască are și un master în specialitatea “Kinetoterapia în afectiunile aparatului locomotor”, obținut la Universitatea Babes-Bolyai, pe perioada studiilor fiind fizioterapeutul echipei de rugby feminin U-Cluj Napoca.
După terminarea studiilor, a revenit la Roman, unde a pus bazele unui cabinet de recuperare medicală la cele mai noi standarde. În 2016 devine primul și singurul terapeut acreditat internațional în Reeducare Posturală Globala din Neamț, iar în 2019 obține acreditarea la nivel internațional în Terapie Manuală Ortopedică, din nou, și pe acestă specializare, fiind primul și singurul terapeut din județ.
Pe lângă munca în care s-a specializat, Andreea Broască s-a implicat în numeroase proiecte de voluntariat, unul dintre acestea – “Povestea celor 60 de zâmbete” ajutând la dotarea unei săli de kinetoterapie pentru copiii din centrul Asociației Copiilor cu Handicap Fizic din România, care funcționează în cartierul Bălcescu.
”Mi-aș dori să implementez proiectul ”Roman- O coloana vertebrala sănătoasă”, pe care îl am în minte de aproximativ șase ani și acum a venit timpul să îl pun în practică. Mă confrunt cu foarte multe cazuri de deviații posturale în rândul elevilor (scolioze, cifoze, cifo-scolioze etc.). Cel puțin jumătate din elevii României se confruntă cu aceste probleme. Din păcate pentru ei, nu toți părinții știu de aceste probleme. Dacă acestea nu sunt descoperite timpuriu, pot provoca dureri și alte complicații în buna dezvoltare a copilului. Ce îmi doresc să obțin prin acest proiect? O evaluare a tuturor copiilor din învățământul primar, gimnazial și liceal din municipiul Roman. Cel mai important pas din acest program îl reprezintă dotarea tuturor claselor cu bănci individuale și reglabile, în funcție de înălțimea fiecărui copil. De ce este atat de important? Am avut norocul să prind băncile clasice, cu grad de înclinare, ce ajutau foarte mult la scris. Acum, cele noi și drepte determină o derotare la nivelul coloanei vertebrale, ce conduce la apariția scoliozei. Din dorința de a îndeplini cerința de a scrie înclinat, copilul tinde să se rasucească și acest lucru dăunează, în timp, coloanei. Acesta este doar un exemplu al modului în care cunoștințele mele și dorința mea de a mă implica pot deveni de un real folos pentru comunitate”.
COMANDAT DE PSD NEAMT COD MF 21200019