Aproape 200.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech ajung sâmbătă în țară.
A noua tranșă de vaccin Pfizer BioNTech va ajunge sâmbătă în țară, anunță autoritățile care gestionează activitatea de vaccinare. Este vorba despre 196.560 doze, care vor sosi pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.
24.570 de doze sunt alocate regiunii Centru, din care face parte și județul Alba, urmând să fie distribuite celor șapte județe care o compun.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.
Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, potrivit autorităților.
Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:
– Centrul Național de Stocare București: 60.840 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Brașov: 24.570 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Constanța: 21.060 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 21.060 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Iași: 24.570 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 21.060 doze.
O parte dintre doze vor ajunge pe aeroportul din Otopeni, iar pentru cele din Cluj-Napoca și Timișoara, încă se așteaptă confirmări.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.
Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 22 februarie.
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.