Dental Alliance

Alegeri 2024

November 22, 2024

Avansari în grad la ISU Neamț

0

Ziua Pompierilor din România este o sărbătoare anuală care comemorează în fiecare zi de 13 septembrie Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la București între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

Această zi a fost desemnată ca Zi a pompierilor din România, în cinstea eroismului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri în acea luptă din timpul Revoluției Române din 1848. Legal, oficializarea ei s-a produs începând cu anul 1953.

Pompierii Români aniversează astăzi 172 de ani de când au scris cu litere de foc ISTORIA ŢĂRII, pe frontispiciul căreia se regăsesc năzuinţele de libertate socială, independenţă şi unitate naţională ale poporului român. Documentele timpului ne fac să retrăim sentimentele de mândrie şi onoare simțite de predecesorii noștri, a căror contribuție a fost esenţială în Revoluţia română paşoptistă. Recunoaşterea meritelor lor a fost confirmată în filele Proclamaţiei Guvernului provizoriu, unde se consemna că „… văzând atâta curaj şi atâta închinare la cauza libertăţii, … consideră … în numele patriei a arăta a sa recunoştinţă  Companiei de pompieri ce de la început şi până la sfârşit fură apărătorii libertăţii”.

Odată cu înfiinţarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în anul 2004, ni s-a deschis drumul marilor provocări Instituţia pompierilor s-a dezvoltat continuu, adaptându-se contextului contemporan, la clasica misiune de stingere a incendiilor adăugându-se operaţiunile de salvare a persoanelor de la înălţime, de la înec, de sub dărâmături şi din alte situaţii critice, intervenţiile pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere şi pentru acordarea primului ajutor calificat, misiunile de salvare a animalelor, de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată ori de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, intervenţiile la accidente tehnologice, radiologice, biologice şi alte calamităţi antropice sau naturale, precum şi alte misiuni de gestionare a situațiilor care periclitează siguranța semenilor. Diversitatea şi complexitatea misiunilor desfăşurate de pompierii militari reclamă pe lângă pregătirea temeinică și permanentă, “curaj și devotament”, atribute regăsibile în deviza acestei arme și în rezultatele muncii reprezentanților ei, materializate în vieţi şi bunuri salvate.

La ceas aniversar, mulțumim tuturor Pompierilor nemțeni pentru activitatea depusă şi rezultatele profesionale obţinute, alături de sincere urări de sănătate, fericire şi împliniri în plan personal și profesional!

La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Petrodava” al județului Neamț a avut loc un ceremonial militar și religios pentru avansarea în grad a ofițerilor și subofițerilor care îndeplineau condițiile de înaintare în grad înainte de termen, astfel:

  • doi ofițeri:
  • în grad de maior – căpitan Nohai Ștefan-Ionuț;
  • în grad de maior – căpitan Tutulea Gheorghe-Marius.
  • cinci subofițeri:
  • în gradul de plutonier adjutant șef – plutonier adjutant Pintilie Petrea;
  • în gradul de plutonier adjutant – plutonier major Ariton Daniel-Răzvan;
  • în gradul de plutonier adjutant – plutonier major Chilu Petru
  • în gradul de plutonier adjutant – plutonier major Damian Gheorghe
  • în gradul de plutonier adjutant – plutonier major Grosu Aurel-Gabriel
  • în gradul de plutonier adjutant – plutonier major Tanasă Ionuț

 

 

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.