Dental Alliance

Alegeri 2024

November 23, 2024

Consilier local Bogdan Roman: Înainte aveam licitații de care nu știau decât ei

0

Consilierul local Împreună pentru Moldova, Bogdan Roman, declară printr-un comunicat de presă următoarele:
Acum le promovăm iar informația ajunge și la cei care nu sunt conectați la mediul politic.
Concurența de la licitație îi determină să caute alte soluții. Astfel, licitația este contestată invocând clauze care existau și la licitațiile din trecut, plus un amendament făcut tocmai de contestatarii licitației.
Aparatul primăriei se arată “performant” și găsește metoda de a dribla licitația: SUPERFICIA. Știu, sună dubios, dar în principiu superficia înseamnă că proprietarul unei construcții (în cazul nostru panoul publicitar) aflată pe terenul altuia (în cazul nostru primăria Roman) devine concesionar pentru următorii 49-99 de ani.
Dar, ce facem când găsim o soluție care îi avantajează pe toți cei care cu bună-credință au construit pe domeniul public?
Le îngrădim acestora accesul la lege, introducând un paragraf ilegal:
– scoatem garajele, chioșcurile și magazinele de până la 100 mp din conținutul hotărârii;
De ce e ilegal? Pentru că se aplică seturi diferite de principii la situații similare, deși etic/moral situațiile ar trebui tratate prin același set de principii. Vorbim, așadar, despre dublu standard.
Constructul psihologic cel mai clar opus dublului standard este cel de corectitudine (fairness). Acel bine comun despre care am tot vorbit.
Așadar, toți romașcanii care și-au construit garaje, chioșcuri, magazine, mai mici de 100 mp, pe teren concesionat, nu beneficiază de avantajele soluției identificate de aparatul primăriei, plătit de romașcani.
Singurii care beneficiază de soluția găsită sunt proprietarii actuali ai panourilor publicitare din oraș.
Aceste panouri au fost ridicate acum 20 de ani, de când proprietarii lor plătesc concesiune 5-6 EUR/mp/an.
Atenție! Primăria consideră că fiecărui panou publicitare îi corespunde la sol un singur metru pătrat, ceea ce e fals!
Deci, primăria alege să dispună desființarea garajelor, a chioșcurilor și a magazinelor cu suprafața mai mică de 100 mp.
Domnilor Consilieri,
Domnule Primar,
știți cât costă o investiție într-un magazin de 50-99 mp? Sau, ați calculat impactul la bugetul local după închiderea tuturor magazinelor de până în 100 mp, construite pe teren concesionat? Sau numărul de locuri de muncă la care se renunță?
Nu, pentru că nu rezonați cu oamenii care își câștigă munca cinstit.
Haideți să fim onești! Cu toții, cei care ați votat acest proiect imoral al administrației locale, aveți legături cu banii publici sau cu resursele orașului!
Deci, garajele, chioșcurile și magazinele de până la 100 mp, construite pe teren concesionat sau închiriat de la primăria Roman, teren care este un bun al nostru comun, vor fi demolate la încheierea perioadei de concesiune.
Panourile publicitare deținute de politicieni romașcani locali și chiar cu anvergură națională sunt în siguranță, ne mai fiind nevoie să treacă prin emoția licitațiilor!
Felicitări aparatului administrativ!
Comunicat de presă – consilier local ÎPM, Bogdan Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.