Cum să întreții corect acoperișul din țiglă metalică
Iată care sunt acestea:
Verifică țigla metalică înainte de instalare
Sunt și cazuri în care țigla metalică poate veni cu defecte din fabrică și la fel de bine poate suferi anumite accidente în timpul transportului. Totuși, doar pentru că a ajuns la adresa ta, asta nu înseamnă că ar trebui să faci compromisuri. Dacă țigla metalică este zgâriată sau are anumite deformații, atunci ar trebui să nu o instalezi pe acoperiș.
Cere înlocuirea ei, iar așa vei evita foarte multe problemele care sigur vor apărea odată cu trecerea timpului dacă vei face astfel de compromisuri.
Îndepărtează mizeria și alte resturi
După montarea țiglei metalice pe acoperiș, va trebui să te asiguri că în preajmă nu există anumite obiecte străine, așa cum sunt resturile rămase în urma construcției. Rumegușul, cuiele, șuruburile și alte resturi ar trebui îndepărtate pentru a evita, desigur, apariția anumitor probleme pe care sigur nu ți le dorești.
Acestea ar putea cauza zgârieturi și totodată ar putea contribui la menținerea umezelii în anumite componente ale acoperișului, ceea ce sigur că nu îți dorești.
Ține crengile departe de acoperișul casei tale
Crengile copacilor ar putea crea o mulțime de probleme atunci când lovesc în țigla metalică, iar dacă ai pomi în apropierea acoperișului atunci ar trebui să te ocupi de toaletarea lor, astfel încât să îți protejezi acoperișul de problemele pe care crengile le pot crea.
Nu uita de verificările pe care trebuie să le faci cel puțin de câteva ori pe an
Acoperișul din țiglă metalică trebuie verificat măcar de două ori pe an, în mod special înainte de debutul sezonului rece. Mai exact, o simplă verificare vizuală este mai mult decât suficientă. Asigură-te că toate elementele sunt la locul lor și nu prezintă defecțiuni, astfel încât să nu ai surprize neplăcute mai târziu.
Curăță mizeria de pe acoperiș din când în când
Praful și frunzele își fac simțită prezența adesea în zona acoperișului, iar acestea ar trebui îndepărtate în mod frecvent astfel încât să nu creeze blocaje în sistemul pluvial. Mai mult decât atât, acestea mențin umiditatea ceea ce ar putea duce desigur la apariția altor probleme, așa cum este rugina.
Acestea fiind spuse, sperăm că sfaturile noastre te vor ajuta și pe tine să te îngrijești în mod corect de starea acoperișului casei tale. Pune-le în practică și cu siguranță îi vei prelungi enorm durata de viață.