January 26, 2021

Descarcă aici declaraţia pe proprie răspundere pentru a tranzita Bulgaria. Cum trebuie completat documentul

Începând cu data de 22 mai, cetățenii români care tranzitează Bulgaria vor beneficia de o procedură mult mai simplificată, anunță reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe. Misiunile diplomatice sau consulare ale statului de cetăţenie aveau obligația să trimită o notificare către Ministerul bulgar al Afacerilor Externe prin care să ateste scopul exclusiv de tranzitare, ceea ce ducea la întârzieri semnificative ale procesului în sine.

 

Cum arată declarația pe proprie răspundere pe care trebuie să o completezi pentru tranzitarea Bulgariei

De acum, însă, ai nevoie doar de o declarație pe proprie răspundere în care să precizezi că ești doar în tranzit şi că vei părăsi neîntârziat Republica Bulgaria. De altfel, un model al acestui document poate fi descărcat deja de pe site-ul MAE, anunță instituția într-un comunicat transmis în cursul zilei de vineri.

DESCARCA AICI DECLARATIA PE PROPRIE RASPUNDERE 

MAE precizează cu privire la simplificarea procedurii de tranzit al cetăţenilor români prin teritoriul Republicii Bulgaria, în urma unei discuţii telefonice a ministrului Bogdan Aurescu cu omologul bulgar, că modelul declaraţiei pe proprie răspundere ce trebuie completată în vederea tranzitării teritoriului Bulgariei este disponibil la adresa https://www.mae.ro/node/51904.

 

MAE reînnoieşte apelurile făcute anterior privind verificarea în prealabil a informaţiilor publicate pe pagina de internet a MAE, precum şi pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate”, precizează reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

Bulgaria și-a redeschis granițele odată cu relaxarea măsurilor de izolare

Vecinii de la Sud de Dunăre au anunțat în urmă cu 24 de ore redeschiderea granițelor pentru vizitatorii provenind din Uniunea Europeană şi ţările din spaţiul Schengen, ca parte a unui plan de relaxare a măsurilor de izolare. Autorităţile de la Sofia au raportat până acum 2.331 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 120 de decese, un bilanț relativ scăzut în comparație cu alte state europene, printre care și România.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.