Dental Alliance

Alegeri 2024

November 23, 2024

Diaspora se întoarce acasă. „Este cel mai frumos cadou pe care îl putem face României”

0

În cadrul unui eveniment pe Facebook intitulat „Centenarul Diasporei: Pe 1 Decembrie 2018 ne vedem la Alba Iulia”, Sebastian Burduja, fondatorul Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS) și al Fundației CAESAR, un institut de cercetare pentru dezvoltarea României, își invită conaționalii din diaspora să fie prezenți trup și suflet la marea sărbătoare a Centenarului României, de la 1 decembrie, pe câmpia Libertății din Alba-Iulia:

«Acum, în 2018, suntem mai puțini în ţară decât eram după Marea Unire. Milioane de români au luat drumul străinătății în căutarea unui trai decent. Li se spune „diaspora” (din limba greacă, „spora” – a împrăștia; „dia” – împrejur).

Centenarul României trebuie să le fie dedicat și lor, oriunde s-ar afla în lumea largă. În aceste vremuri, Marea Unire înseamnă, mai presus de orice, uniunea românilor de pretutindeni în Capitala sufletului românesc, Alba Iulia.

Pe 1 Decembrie 2018, la 100 de ani de România, ne revedem la Alba Iulia să spunem într-un singur glas: La mulți ani, România! Venirea noastră acasă, de peste tot din lume, va fi cel mai frumos cadou pe care îl putem face României. Măcar o dată la 100 de ani.

Dați de veste mai departe! Veniți de 1 Decembrie la Alba Iulia, oriunde ați fi în lumea largă, să transmitem lumii întregi că ne pasă de România.

Vrem o țară unită, liberă și democratică! Vrem o țară europeană! Hai acasă!», scrie Sebastian Burduja.

Tânărul român este absolvent al Universității Stanford din Statele Unite ale Americii

Pe baza rezultatelor de la Stanford și al dosarului de admitere, inclusiv examene și interviuri, a fost admis ca dublu masterand la Harvard Business School (MBA) și la Harvard Kennedy School of Government (HKS). Pratic, cele mai bune instituții academice din lume pe domeniile de administrare a afacerilor, respectiv politici publice.

«„Am trăit 12 ani în SUA”, scria ceva timp în urmă Sebastian Burduja pe profilul său Facebook. „Aveam tot ce ne trebuia acolo, cu o singură excepție: nu era acasă. Când m-am întors în România cu soția și fetița noastră în 2016, un prieten ne-a întrebat: „Ce mai căutați, ati venit să stingeți lumina?” I-am răspuns și vă răspund: „Nu, am venit să o aprindem”.» Apoi, tânărul român continuă cu un îndemn: «Vino și tu acasă, pentru că acum e nevoie de tine aici. Acum, cât încă mai avem o țară. Acum, cât încă mai suntem în Europa. Acum, cât încă mai avem pentru cine lupta aici, în România. Împreună suntem invincibili!»

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.