Femeie din Roman, în stare gravă la ATI după ce s-a îmbolnăvit în spital. Se internase pentru o operație banală
Familia unei paciente de 51 de ani acuză cadrele medicale de la spitalul din Roman că în urma unei operații pacienta s-a infectat cu bacterii și e în stare gravă. Cei din familie susțin că spitalul nu a încercat transferul la o altă unitate medicalaă, chiar daca ei își doreau acest lucru.
Femeia a ajuns la spitalul din Roman pentru o operație la stomac, iar după operație, pacientei nu i se vindeca rana. În urma curățării ulterioare a rănii, medicii au costatat că rana e suprainfectată. Familia spune că femeia a luat bacteriile din spital.
În prezent pacienta e în stare din ce în ce mai grava, iar familia își dorește ca femeia să fie transferată la altă unitate sanitară, dar alte unități sanitare nu vor să o primească, iar cei de la Roman nu propun ca soluție un transfer.
Cei de la spital spun că pacienta a mai efectuat și alte investigații medicale în alte unități spitalicești și că în spitalul din Roman în ultimele 2 luni nu s-au mai confruntat cu bacteriile respective.
”Pacienta a fost internată la SMU Roman pe data de 9 iunie, după ce, într-un cabinet din Piatra Neamț, a făcut investigații endoscopice pentru un corp străin gigant entrogastic, care nu a putut fi extras endoscopic, conform datelor anamnezice preluate de la pacienta în momentul internării. La evaluarea inițială se constata prezenta unor comorbiditati (diabet zaharat, obezitate grad 3 și hipertensiune), toate acestea fiind sugestive pentru un status imun deteriorat.
S-a practicat intervenția chirurgicala de extragere a corpului stain. În ziua 6 post operator se constata apariția infecției parietale pentru care s-au administrat antibiotice și s-a efectuat tratament local. În cultura de plaga se constata prezenta unor agenți patogeni multidrog rezistenți pt care s-au administrat antibiotice cu spectru larg.
Deoarece starea pacientei s-a degradat, aceasta a fost transferata pe AȚI. S-a instituit comisie multidisciplinara formata din medici chirurgic, AȚI-ști și infectionsti care au stabilit conduita în vederea administrării antibioterapiei specifica tratamentului de susținere a funcției vitale.
Cazul a fost prezentat și discutat cu medici din specialitățile AȚI, boli infecțioase și chirurgie din centrele universitare Iași și Târgu Mureș urmând că medicii să administreze conduita terapeutica recomandata de aceștia. Menționam că la nivelul spitalului, în ultimele 2 luni, nu s-a înregistrat nici un caz de infecție cu acest germene, nici pe Secția Chirughie și nici pe AȚI. Din punct de vedere medical starea pacientei este grava și se depun în continuare toate eforturile pentru stabilizarea ei” ne-a spus Andreea Trifan Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Roman.