ÎN SEARA ASTA, LA PIATRA NEAMȚ, HOLOGRAF, LA TÂRGUL DE CRĂCIUN!
Asociatia Culturală ”M.Y.Music Art” din Moineşti a fost infiintata in anul 2010 cu scopul de a descoperi, promova si initia in cantul muzicii usoare, copiii talentati din jud. Bacau, devenind o scoala de canto remarcata la nivel national si nu numai, prin performantele deosebite obtinute de elevii clasei de canto muzica usoara, in majoritatea concursurilor, in care nu de putine ori au cucerit marile premii, cat si clasarea lor in cele mai importante concursuri televizate ca: Next Star – Antena 1, unde au participat cei mai talentati elevi ai prof. Irina Pashalov.
Pentru programul muzical de la Târgul de Crăciun la Neamţ, Asociaţia „M.Y. Music Art” a pregătit un recital în care vor pe Ela Trandafir, Bianca Petcu, Melani Serban (Pro Tv- Vocea Romaniei Jr), George Aghinea (Romanii au Talent), Diana Andronic (kIDS sING-Kanal D), Dragos Luca, Dragos Alecsa, Marina Gradinaru (X Factor Romania) si Costina Craciun.
Una din cele mai frumoase realizari ale asociatiei este Trupa Selfie.
Aceasta este singura trupa de fete de pe piata muzicala romaneasca. Trupa a fost infiintata in anul 2015 de catre fondatoarea Asociatiei Culturale M.y.Music Art, prof.Irina Pashalov.
Componenta trupei: Alexandra, Raluca si Carmen. Cel mai important proiect al lor a fost piesa Briliant, piesa ce a lansat formatia in muzica pop romaneasca, la scurt timp urmand si piesa’ ‘Tu ma faci sa” ambele creatii ale compozitorului Mihai Alexandru.
In acest an SELFIE a avut o frumoasa colaborare cu casa de productie muzicala Mattman Production, lansand cea dea treia lor piesa ”Nu uita”,compusa de renumitul cantaret si compozitor Matei Vasiliu (Matteo), piesa ce le-a adus si semnarea unui contract de artist cu Casa de discuri Media Pro Music Universal.
Dorian este născut la Constanța. A crescut într-o familie care i-a oferit un mediu prielnic dezvoltării pasiunii sale pentru muzică. Primul contact creativ pe care l-a avut cu muzica a fost prin intermediul hip-hop-ului. În timp, aparițiile pe scenă au concretizat o ocupație de interpret de hip-hop, reggae şi majoritatea stilurilor urbane/contemporane.
Dorian și-a făcut debutul pe scena muzicală românească alături de Jazzy Jo, în aprilie 2013, cu piesa „Mi-ai intrat în cap”. Ultimul său featuring este piesa „Can I Get A…”, primul track de pe al 3-lea album Smiley „Acasă”, lansat în noiembrie 2013. De-a lungul timpului, Dorian a colaborat cu Sore și Brighi.
Pe 10 Iunie 2014, Dorian a lansat primul său single intitulat „Mare Albastră”. Refrenul piesei este o reinterpretare a unei melodii clasice românești. Piesa este un omagiu inspirat și adus orașului său natal, Constanța.
La începutul anului 2015, Dorian a revenit cu un nou single – „Ce ne facem?”, urmat de alte două piese incluse pe compilația HaHaHa Production #maimusic: „Sexual” (feat. Smiley) și „Work” (feat. Jazzy Jo). Artistul a colaborat, de asemenea, cu Feli pentru piesa „Perfect for You”.
În septembrie 2015, Dorian a bifat o nouă colaborare de succes, lansând, împreună cu Alexandra Stan, single-ul „Motive”.
2016 a fost un an productiv pentru Dorian. După colaborarea de succes avută cu Andra, pentru single-ul „Floare de nu-ma-uita”, o piesă produsă în studiourile HaHaHa Production, Dorian a decis să lanseze un EP cu piese care îl reprezintă și îl individualizează 100% ca artist. EP-ul, care conține 6 piese, se numește „Am, iubito”, iar piesa care dă titlul materialului (feat. Shift) beneficiază și de un videoclip.
„Sunt un om crescut cu foarte multe genuri muzicale. Lucrurile pe care le-am apreciat cel mai mult la arta pe care o consum sunt simbolurile și mesajul.” (Dorian)
Pe vremea cand muzica reprezenta o evadare din realitatea cenusie, cinci studenti infiintau o formatie la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti. In 1978 Mihai Pocorschi, Eugen Sonia, Boris Petrof, Cristian Lesciuc si Stefan Radulescu au fost muzicienii care au reprezentat primul “nucleu” al Holograf-ului. La scurt timp dupa aceea, in 1979, au fost cooptati doi membri noi: Edi Petrosel (tobe) si Tino Furtuna (clape), ei ramanand pana azi in componenta formatiei.
In acel an, grupul a obtinut primul succes, un premiu important in cadrul festivalului Club A. Schimbarile de componenta au continuat, iar dupa incheierea studiilor formatia s-a mutat la Pitesti pentru o scurta perioada de timp.
In 1983, trei dintre membri fondatori (Mihai Pocorschi, Edi Petrosel si Tino Furtuna) impreuna cu doi muzicieni din Craiova (Gabriel Cotabita si Nicky Temistocle) lanseaza albumul de debut, intitulat “Holograf 1”.
Anul 1986 deschide drumul spre o cariera reala. Apar noi membri, ajungandu-se la formula : Edi Petrosel, Tino Furtuna, Dan Bittman, Ion Olteanu si Marti Popescu. In aceasta componenta este imprimat urmatorul album , “Holograf 2”, lansat in 1987. Tot atunci Marti Popescu este inlocuit de Iulian Vrabete si lucrurile vor ramane neschimbate in urmatorii ani.
Turneele in intreaga tara fac trupa tot mai cunoscuta. Piese moderne si melodioase, spectacole pline de viata si Holograf devine una dintre cele mai apreciate trupe rock din Romania. Astfel se explica faptul ca albumul “Holograf 3” se vinde in peste 200 000 de copii in 1988, devenind probabil cel mai mare succes al anilor 80 din tara. Formatia a reusit sa iasa de cateva ori si in strainatate, insa numai in state socialiste (Bulgaria, URSS, Germania Democrata, Polonia, Coreea de Nord) si doar cu ocazii oficiale. Cea mai importanta activitate raman turneele in tara, si, fireste, verile la Costinesti
Decembrie 1989 ofera trupei posibilitatea de a iesi in lume. Chitaristul Ion Olteanu pleaca din tara si este inlocuit de Florin Ochescu. In aprilie 1990 Holograf apare la festivalul Printemps de Bourges din Franta, iar in luna iulie a aceluiasi an pleaca spre Anglia pentru primele inregistrari profesionale si contacte cu adevarata industrie muzicala.
“Banii vorbesc”, Albumul “Stai in Poala Mea”, „Ti-am dat un inel” sunt cateva dintre piesele cu cel mai mare succes la public.