(Video) Spitalul Municipal de Urgență Roman oferă explicații referitoare la situația pacientei cu AVC, care a revoltat internetul
În legătură cu situația relatata în mediul on-line de doamna Paula Niculescu, va aducem la cunoștință următoarele : la nivelul Spitalului Municipal de Urgență Roman s-a deschis o ancheta interna, s-au solicitat punctele de vedere din partea celor implicați și s-au verificat camerele video de supraveghere din incinta CPU.
Menționam, de asemenea, ca am oferit declarații oficiale postului de televiziune CNS, din care s-au făcut publice doar câteva frânturi și tocmai de aceea va prezintam varianta reala a intamplarilor(după ce am vizualizat toate filmările camerelor de supraveghere video din cadrul CPU Roman) și declarația completa, oferita presei.
Pacienta ajunge la SMU Roman, cu mașina personala, la ora 11.32 și este așezata imediat pe un fotoliu rulant, pentru a întra în Sala de așteptare și a se elibera rampa.
La 11.36 se intocmeste foaia de observație.
La 11.44, pacienta intra camera de consultație, unde este consultata de doamna doctor Talmacel și se încep investigatiile(recoltarea analizelor, calculul TA, se efectueaza EKG și i se administrează 1 Flacon de Manitol.
Se recomanda CT cranio-cerebral dupa administrarea flaconului de manitol. La 12.58, pacienta este transportata la CT, pe targa, și revine la ora 14.00.
La ora 14. 00, după efectuarea CT-ului, pacienta este adusă pe targa, în salonul de supraveghere, unde asteapta rezultatul la analizele medicale si CT si rămâne sub supraveghere continua.
La ora 16.30, ajunge rezultatul la CT și se solicita consult neurologic (efectuat de dr. Rusu), care confirma AVC-ul și o hemiplagie dreapta. Medicul specialist recomanda internarea pacientei pe Secția Neurologie, testare pentru SARS-COV-2 și radiografie pulmonara.
În aceasta perioada, pacienta solicita sa meargă la toaleta, dar având în vedere suspiciunea de AVC, nu avea voie sa coboare de pe targa.
Infirmierul i-a explicat frumos ca având în vedere starea ei de sănătate și ca oricând poate ameți si suferi un traumatism, trebuie să folosească bazinetul, soluție neagreata de pacienta (posibil jenata de faptul ca infirmierul este barbat) și a devenit agitată refuzand categoric prezenta acestuia, desi i-a explicat ca asta este meseria lui și ca pentru intimitate, este paravanul.
Atât pacienta cât și aparținătoarea, au început sa devina agitate, afirmand ca se descurca fără ajutorul lui, sa plece și sa le lase în pace. Încercând sa liniștească lucrurile, conform imaginilor de pe camerele de supraveghere, infirmierul a pus mâna prieteneste pe umărul pacientei și i-a spus ca vine mai târziu după bazinet.
Din păcate, starea de agitație din acele momente, a condus la interpretarea gresita a bunăvoinței infirmierului.
Când a venit dupa bazinet, angajatul SMU Roman le-a explicat din nou ca au interpretat eronat toată situația, ca el a vrut doar sa își facă meseria și sa ajute și ar fi indicat sa se calmeze deoarece starea de agitație ii poate afecta mai mult sănătatea.
Referitor la faptul ca “am stat 7 ore sa ne bage cineva in seama” , afirmatia este falsa și rău intenționată.
Cele 7 ore de asteptare sunt mai exact 6, după cum am relatat anterior fiecare pas, perioada in care pacienta a fost consultata inca din primele 10 minute de cand a ajuns la CPU si a fost supravegheata in permanenta.
In aceste ore, s-au recotat analize, s-au efectuat EKG si CT, radiografie pulmonara, a fost consultata de mai multi medici si s-au primit toate rezultatele, ulterior pacienta fiind internata pe Sectia Neurologie.