Dental Alliance

Alegeri 2024

November 22, 2024

10 maşini SECOND HAND pe care să nu le cumperi chiar dacă nu mai există TAXA AUTO

Romania nu mai are o taxa auto, astfel numarul masinilor second hand aduse din alte tari a crescut de 10 ori. Sunt insa cateva masini pe care trebuie sa le ocolesti chiar daca pretul este foarte mic.

Iata 10 tipuri de masini pe care sa nu le cumperi:

1. Masinile Non-Euro. Tendinta Europei este sa interzica masinile care polueaza mult. Daca iti cumperi o vechitura de BMW E30 ca iti place modelul, ca este cool, te trezesti ca in cine stie ce tara nu ai voie sa intri cu ea. Masinile poluante vor avea in viitorul apropiat destul de multe surprize neplacute.

2. Frantuzesti cu motor 1.2 Turbo. De doi ani exista la nivel mondial, o problema uriasa cu motorul de Renault care se gaseste si pe cateva modele Dacia. E vorba de motorul 1.2 TCe pe benzina, care produce 125 cp. Se pare ca acest motor are probleme mari de conceptie. Mananca ulei cu nemiluita, consuma extraordinar de mult si este zgomotos.

3. Masinile Euro 1 – Euro 2. Sunt la fel ca in cazul masinilor non-Euro, insa mai au un defect, de fapt, o problema mare. Daca masinile fara nicio norma Euro pot fi inmatriculate drept vehicule istorice, in cel mai bun caz, daca respecta niste conditii, masinile E1 si E2, fabricate prin anii ’90, sunt prea noi ca sa fie considerate istorice.

4. Automobile britanice. Daca nu iti permiti un Range Rover sau Jaguar fabricat in ultimii ani, te sfatuim sa ocolesti tot ce este britanic. Ideea e simpla: masinile englezesti vechi nu au ce cauta in 2017 in Romania. Pentru ca romanii sunt prea saraci sa aiba masini proaste.

5. Masini decapotabile. Aici ne referim la acele modele de cabriolete ceva mai vechi, in special cele cu plafon rigid. Cum ar fi Megane decapotabil, Peugeot 206, Mercedes SLK si altele. Pentru ca aceste masini aduse de afara au si ele un plafon gandit sa functioneze o anumita perioada de timp fara probleme.

 

6. Dieseluri mai vechi. Ce nu stie clientul roman de masina second hand este ca strainii au altfel grija de masini la ei, adica investesc bani doar la reprezentanta, nu la service-ul din coltul strazii. Si cand e vorba de schimbat filtrul de particule, o fac fara ezitare. Dupa ce ajunge o masina din asta pe mana romanului, incepe sa mearga cu motorina proasta si cu piese ieftine, iar filtrul de particule, ca un facut, se infunda fix dupa vreo 1.000 de kilometri circulati in Romania. Masina diesel veche = probleme mari pe termen lung.

7. Volan pe dreapta. Marea Britanie urmeaza sa iasa din UE, astfel ca o sa dispara si legea conform careia masinile cu volan pe dreapta sunt legale in Romania.

8. Masini de lux vechi. Masinile premium vechi, cu motoare mari si dotari multiple, sunt extrem de costisitoare daca le tii multi ani. Asa ca le vand pe nimic. Totusi, un pivot de S-Class cumparat cu 3.000 de euro costa 600 de lei. Si uite asa, masinile de lux aduse de afara in stare decenta ajung ultimele carute. Pentru ca romanii nu au bani sa le intretina.

9. Italienesti. Orice model ti-ai dori, te sfatuim sa uiti de el. Italienii mereu au facut lucrurile altfel. Ca sa scoti o bujie trebuie sa scoti alternatorul, ca sa schimbi un bec, trebuie sa dai bara jos si ca sa schimbi roata trebuie sa scoti bateria. Sau alte chestii total halucinante.

10. BMW 320 diesel. Din pacate, a venit cu un motor prost din fabrica. E vorba de acel motor 2.0 diesel, cu transmisie pe lant, care ceda dupa doar 100.000 de kilometri. Si cum masinile de afara vin la un kilometraj destul de mic, ai toate sansele sa cumperi o masina cu lantul original, neschimbat. Adica o sa urmeze o mare cheltuiala!