February 28, 2021

14 noiembrie – Ziua Mondială a Diabetului Zaharat sub sloganul- “Diabetul și Asistenții medicali. Asistenții medicali fac diferența”

Ziua Mondială a Diabetului reprezintă un prilej de conștientizare a populației cu privire la această afecțiune și la importanța prevenției.

Diabetul zaharat este o problemă de sănătate publică cunoscută ca un factor de risc pentru formele severe de infecţie cu SARS-CoV-2. Acesta poate fi semnificativ redus prin gestionarea factorilor de risc.

O importanță majoră pentru îndeplinirea acestui obiectiv o reprezintă echipa medicală care monitorizează și tratează pacientul. Rolul asistentului medical specializat în diabet și educație terapeutică este important pentru îndrumarea persoanele cu diabet şi familiile acestora ca să înţeleagă şi să gestioneze cât mai corect boala.
Ministerul Sănătăţii consideră că programul național curativ de diabet trebuie regândit și îmbunătățit pentru a răspunde nevoilor pacienților.
De asemenea, se intenționează dezvoltatea unei serii de campanii care să urmărească creșterea nivelului de conștientizare a diabetului zaharat tip 2 și a gravității consecințelor sale, astfel încât populația să fie mult mai atentă la schimbările stilului de viață.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.