December 6, 2021

46 de persoane au decedat după ce un autocar a luat foc pe autostradă în Bulgaria. 12 dintre ei erau copii

Cel puțin 46 de oameni au murit, după ce autocarul cu care se deplasau a luat foc pe o autostradă din Bulgaria, informează Ministerul de Interne al țării, citat de agenția Reuters.

Din primele informații, printre victime sunt și 12 copii. Autocarul era înregistrat în Macedonia de Nord, iar victimele sunt cetățeni ai acestei țări.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 2:00, în regiunea Pernik din vestul Bulgariei. În autocar se aflau 53 de persoane, potrivit informațiilor preliminare.

Agenția BTA scrie că autocarul se întorcea în Macedonia de Nord din Turcia. Autoritățile iau în calcul trei versiuni ale cauzei accidentului: șoferul ar fi adormit la volan, carosabilul umed sau o defecțiune tehnică.

În total, 52 de persoane se aflau în autocar, dintre care șapte au supraviețuit accidentului. „Cel puțin 45 de persoane au murit după ce autocarul a luat foc și apoi a făcut accident sau a făcut accident și apoi a luat foc”, a declarat, pentru televiziunea bulgară BTV, șeful departamentului pentru situații de urgență din Bulgaria, Nikolai Nokolov.

Printre victime se numără și 12 minori, inclusiv doi gemeni. Cele șapte persoane care au supraviețuit au arsuri grave și au fost internate la spitalul din Pirogov, cu arsuri la nivelul feței și căilor respiratorii.

În urma accidentului Autostada Struma va rămâne închisă pe tot parcursul zilei, cel puțin pe sensul Sofia-Balgoevgrad, sensul pe care circula autocarul.

Din primele informații se pare că autobuzul călătorea din Turcia spre Macedonia de Nord.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.