Încă o victorie PSD: eliminarea dobânzii la dobândă
Deputații social-democrați au reușit să se mai impună o dată în fața liberalilor și a formațiunilor cu care aceștia formează arcul guvernamental și au luat o nouă măsură în favoarea românilor.
Astăzi, cu votul membrilor PSD, a fost aprobat un amendament în baza căruia se elimină una dintre cele mai ilogice taxe, dobânda la dobânda împrumutului făcut.
Astfel, se elimină o povară pe care liberalii au pus-o în spatele românilor, deja vitregiți prin multe alte măsuri luate de guvernanți în defavoarea cetățenilor.
Prin amendamentul propus și votat astăzi de către deputații PSD, dispare dobânda la dobândă introdusă de PNL pentru cei care și-au amânat ratele la bănci și IFN-uri pe perioada pandemiei, întrucât au rămas fără posibilitatea de a achita sumele lunare către creditori.
Cum s-a întâmplat în multe alte situații când la mijloc era interesul național, deputații PNL și USR au votat împotrivă.
Liberalii s-au dovedit încă de la preluarea Guvernării ca fiind veritabili dușmani ai poporului, prin măsurile impuse. În primul rând nu au susținut decât prin vorbe principalele domenii de activitate, astfel că au ajuns într-o stare deplorabilă industria HoReCa, domeniu din care provin zeci de mii de șomeri, cultura, educația sau sănătatea.
Analizate pe rând, fiecare dintre aceste domenii are strictă nevoie de susținerea statului pentru a se reabilita.
Dacă artiștii cer reluarea evenimentelor, chiar și cu restricții impuse de pandemie, angajații din turism speră în măsuri care să permită redeschiderea restaurantelor și hotelurilor. Educația este una dintre cele mai vitregite verigi ale societății.
În România, din martie, elevii, indiferent de nivelul de școlarizare, sunt ținuți acasă, pentru că PNL nu a avut capacitatea de a lua măsurile de precauție în unitățile de învățământ, astfel încât copiii și cadrele didactice să fie în siguranță la ore. Tragedia este că aproximativ 800.000 de elevi nu au tablete, laptopuri ori conectare la internet, ca urmare a lipsurilor financiare ale familiilor din care provin.
Cât despre sănătate, dezastrul este vizibil în orice spital, din cauza lipsei echipamentelor de protecție și medicamentelor, a secțiilor ATI suprapopulate și a cadrelor medicale epuizate după atâtea luni de muncă pentru salvarea pacienților infectați cu SARS CoV-2, în condiții extrem de dificile.