January 22, 2021

Șeful ATI de la Piatra-Neamț: „Medicul epidemiolog care a pregătit mutarea a trimis actele la DSP abia duminică, după incendiu”

Medicul epidemiolog Cătălin Herghelegiu de la Piatra-Neamț, organizatorul mutării secției ATI, nu a trimis actele la avizat decât duminică dimineață, după incendiu, susține pentru ziar șeful secției de terapie intensivă Liviu Ungureanu. Șeful ATI spune că ”am căzut în această capcană”, crezând că epidemiologul, care lucrează și la DSP, obținuse aprobările.

Dr. Herghelegiu, epidemiologul, răspunde că el e, de fapt, angajatul Direcției de Sănătate Publică și că lucrează ”pe prestări servicii și cu spitalul”. Mai afirmă că nu a fost neglijent și nu a mizat pe faptul că DSP ar închide ochii la mutarea secției ATI: ”Nu eu dau avizul, pentru că ar fi conflict de interese”

Pe 14 noiembrie, în prima zi după mutarea cu un etaj mai jos, secția ATI Covid de la Spitalul Județean din Piatra Neamț a luat foc, până acum decedând 15 oameni. Mutarea secției fusese anunțată încă de pe 4 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă susținute în tandem de prefectul județului, George Lazăr, cu medicul Cătălin Herghelegiu, epidemiolog la spitalul în cauză și angajat al DSP Neamț.

„Este o modificare în structura de ATI, fiindcă nu mai sunt paturi suficiente, astăzi un pacient a trebuit să fie cazat în zona de suspecți. Pe lângă spațiul din fosta Neurochirurgie de la etajul 3, facem modificări pentru a caza pacienți confirmați pozitivi și pe etajul 2, zona de suspecți, unde sunt niște saloane mai mari, cu 8 paturi. Ușurăm astfel și activitatea personalului medical, ca să nu se mai împartă între cele două etaje”, declara în conferința de presă Cătălin Herghelegiu.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.