Dental Alliance
February 1, 2023

800 de sancțiuni contravenționale, 96 de permise de conducere reținute și 57 de certificate de înmatriculare retrase, în șapte zile de controale în Neamț

YRY Residence

Acoperisul1

În perioada 5-11 septembrie a.c., polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea principalelor cause generatoare de evenimente rutiere, pe raza județului Neamț. Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate aproximativ 800 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 96 de permise de conducere și retrase 57 de certificate de înmatriculare.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 791 de sancțiuni contravenționale, dintre care 787 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Dintre acestea, 268 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 54 pentru abateri săvârșite de pietoni, 9 pentru conducere sub influența alcoolului, 9 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, 7 pentru depășiri neregulamentare  și 444 pentru alte abateri rutiere.

Totodată, au fost reținute 96 de permise de conducere, dintre care 58 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 7 pentru depășiri neregulamentare, 9 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 13 pentru alte abateri. Polițiștii rutieri au retras 57 de certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale. Totodată, au fost constatate 14 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

***

Totodată, polițiștii au avut în atenție și verificarea vehiculelor destinate transportului de elevi, în vederea creșterii siguranței rutiere. Cu această ocazie a fost verificat modul de respectarea a normelor rutiere și a legalității transporturilor precum și verificarea stării psihofizice a conducătorilor auto. Nu au fost înregistrate abateri, cu privire la această categorie de conducători auto.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap