January 16, 2022

9 persoane au murit carbonizate, în urma unui incendiu de proporții produs astăzi, la un spital din România, la secția ATI

Focul s-a manifestat la etajul al II-lea al unității medicale. S-a activat planul roșu de intervenție, iar peste 110 persoane evacuate. Un fum foarte gros iese pe geamurile secției. Mai multe persoane carbonizate ar fi fost găsite în saloane, potrivit surselor. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă și degajări mari de fum la Spitalul de boli infecțioase, secția ATI. A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului, au fost trimise mai multe echipaje SAJ și SMURD. De la ISU CĂLĂRAȘI s-au trimis în sprijin 7 ambulanțe SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU IALOMIȚA se deplasează 1 ambulanță SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple.

Conform IGSU, incendiul a fost stins la ora 10.55, iar numărul morților urcă la 9.

„Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID. La 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Sunt 9 pacienți decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55”, potrivit sursei citate.

Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, care a curmat viața a nouă persoane, nu este un eveniment singular. În unitățile sanitare din România au avut loc mai multe evenimente de acest gen în mai puțin de un an, în general în vârful valurilor epidemice, când secțiile resimt presiunea fluxurilor masive de pacienți. În noiembrie anul trecut, 10 persoane își pierdeau viața în tragedia de la SJU Piatra Neamț, iar pe 4 ianuarie mai multe persoane mureau într-un eveniment similar la Institutul „Matei Balș” din Capitală, amintește G4Media.ro. În aprilie 2021 s-a produs o altă tragedie, fără să izbucnească vreun incendiu de această dată. Trei pacienți și-au găsit sfârșitul în unitatea mobilă ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din București, ca urmare a faptului că a cedat instalația de oxigen.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.