Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

A fost aprobată finanțarea proiectului de renovare a Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Proiectul „Renovare energetică moderată a clădirilor publice din municipiul Roman – Școala Gimnazială Mihai Eminescu” – depus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, componenta C5 – Valul Renovării, a fost aprobat. Vorbim despre o nouă reușită în ceea ce înseamnă modernizarea sistemului educațional din municipiul Roman, o investiție care se ridică de această dată la valoarea de 1.593.300 euro (fără TVA).
Proiectul prevede intervenții complexe, lucrări la pereții exteriori, unde se propune ca protecţia termică să fie realizată prin montarea unui strat de izolaţie din vată minerală bazaltică în grosime de 15 cm. La planșeul de peste subsol se va îmbunătăți protecția termică prin montarea unui strat de 10 cm de polistiren extrudat, iar la planșeul superior se propune aplicarea a 30 cm de vată minerală bazaltică. Elementele vitrate vor fi înlocuite cu tâmplărie din PVC cu trei foi de geam termoizolant.
Instalația electrică va fi refăcută și se va stabili numărul corect de corpuri de iluminat LED, care vor fi dispuse în funcție de destinația încăperilor și nivelul de iluminare necesar.
Instalația de încălzire prevede o centrală termică eficientă, prevăzută cu robineți termostați, echipament de reglare al temperaturii programabil pentru asigurarea reducerii temperaturii spaţiilor încălzite pe durata nopţii sau în perioadele de neocupare a sălilor de clasă. Vor exista boilere electrice pentru apă caldă, alimentate de la sistemul de panouri fotovoltaice. De asemenea, se propune dotarea clădirii cu instalații de ventilare cu recuperare de căldură, în sistem descentralizat pentru asigurarea unui flux de aer proaspăt.
Mă bucur că această veste ne-a fost comunicată acum, în luna în care școala a aniversat 50 de la înființare. După semnarea contractului care urmează să aibă loc, vor urma etapele de implementare, termenul până la finalizarea proiectului fiind de 24 de luni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.