A FOST DESEMNAT MEDIATORUL SANITAR CARE SE OCUPĂ DE VACCINĂRI
San Marco Roman

A FOST DESEMNAT MEDIATORUL SANITAR CARE SE OCUPĂ DE VACCINĂRI

La cererea Prefecturii Neamț, conducerea Primăriei Roman a stabilit persoana de contact care se va afla  în legătură directă cu Prefectura, în vederea monitorizării în teren a modului de imunizare a copiilor de pe raza municipiului Roman.

”Am primit încă din cursul zilei de vineri un e-mail de la Prefectura Neamț, prin care ni se solicită să stabilim o persoană de contact  în vederea menținerii legăturilor cu Instituția Prefectului, pentru a coordona acțiuniunea de imunizare a copiilor.

Am nominalizat, pentru acestă acțiune, pe Ramona Șerban, unul din cei doi mediatori sanitari care lucrează în subordinea Direcției de Asistență Socială a Primăriei. Acesta va sprijini medicii de familie, în vederea ținerii evidenței clare a copiilor nevaccinați, mai ales a celor care fac parte din categoriile sociale vulnerabile, cu acces dificil la serviciile medicale, a copiilor de etnie rromă, fără medic de familie”, a declarat primarul Lucian Micu.

În municipiul Roman există angajați doi mediatori sanitari, pentru comunitatea rromă, un asistent comunitar și 27 de asistenți medicali, care funcționează în dispensarele medicale școlare. Edilul șef crede că la Roman nu vor exista probleme deosebite în ceea ce privește campania de imunizare a copiilor cu vaccinul ROR (antirujeolic, antirubeolic și împotriva oreionului), campanie declanșată la nivelul întregii Românii, ca urmare a izbucnirii epidemiei de rujeolă. Reamintim faptul că în județul Neamț din 24 cazuri de rujeolă au fost confirmate doar 9, acestea fiind izolate și tratate în secțiile de boli contagioase. (Flora ORDEAN)