San Marco Roman
Wed. Jul 17th, 2019

A fost lansat site-ul pentru situații de urgență Ro-Alert

Portalul de avertizare în situaţii de urgenţă ro-alert.ro a fost lansat, sâmbătă, secretarul de stat Raed Arafat precizând că scopul acestuia e avertizarea populaţiei cu privire la fenomene meteo extreme, inundaţii sau chiar un atac terorist, prin telefonul mobil. Luni începe testarea națională, scrie Mediafax.

Site-ul ro-alert.ro este proiectat ca sursă completă de informare a populației și detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast, cât și posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepționarea mesajelor difuzate în situații de urgență. Pentru crearea portalului web şi a sistemului de avertizare au fost alocate şase milioane de euro.

“Sistemul RO-ALERT va fi folosit doar pentru situaţiile extrem de grave, nu avem intenţia să folosim sistemul foarte frecvent pentru că atunci diminuăm interesul populaţiei. În plus devine foarte deranjant pentru că sunetul trimis de sistem atunci când se trimite un mesaj continuă să sune până se citeşte mesajul. Nu se opreşte sunetul. Dacă telefonul este pe silenţios, mesajul tot va veni cu sunet. Când vine mesajul înseamnă că este ceva grav. (…) Sunt două tipuri de avertizări, unele despre care ştim de ele despre ceva timp: ştim că vine o viitură peste două zile, de exemplu. (…) Dar avem şi anunţuri de la ANM că vine o furtună peste 20 de minute, şi atunci trimitem un mesaj”, a declarat secretarul de stat în MAI și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, la conferința de lansare a portalului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.