În ultima ședință a Consiliului Local a fost aprobat, așa cum se știe, noul tarif de colectare a deșeurilor, care include atât taxa de mediu, stabilită de Guvern, cât și pe aceea de trasfer a deșeurilor la groapa de la Girov. Luni, 3 aprilie, municipalitatea a preluat depozitul temporar de la operatorul de salubritate, care va transporta gunoiul la Girov.

Conducerea Primăriei studiază modul în care va fi neutralizat depozitul temporar, urmând ca acest lucru să fie stabilit de comun acord cu Ministerul Mediului, imediat după sărbătorile pascale. Primaria ar opta pentru acoperirea acestuia cu pământ și vegetație, așa cum s-a procedat și cu primul.

În condițile în care specialiștii din Ministerul Mediului nu vor agrea această metodă, primaria va căuta să achiziționeze o mașină de ardere a gunoiului menajer. O altă variantă ar fi transportarea acestui gunoi la stația de sortare de la Cordun pentru ca, ulterior, să fie transportat tot la Girov.

Activitatea de neutralizare a gropii este una care se va realiza într-un interval mediu. De remarcat faptul că Ministerul Mediului nu a mai aprobat neutralizarea acestor gropi prin metoda acoperire ținând cont de exigențele impuse de Uniunea Europeană din cauza faptului că aceste depozite temporare produc, în timp, o poluare a solului și a pânzei freatice. De neînțeles faptul că, de ani buni, Consiliul Județean nu reușește să organizeze licitația pentru atribuirea depozitului de sortare de la Cordun, care stă închis și gunoiul este transportat la Girov nesortat. În aceste condiții te întrebi de ce Consiliul Județean impune transportarea gunoiului nesortat într-un depozit ecologic.