Dental Alliance
December 5, 2022

A murit Alexandru Arșinel. Marele actor român avea 83 de ani

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Alexandru Arșinel a murit, joi, la vârsta de 83 de ani. Marele actor a tras definitiv cortina peste viață din cauza unor probleme cardiace care l-au chinuit în ultimul timp.

Acesta era internat din data de 15 septembrie la Spitalul Universitar de Urgență București, pentru tratarea unor escare, cauzate de repaosul prelungit la pat. „Având în vedere istoricul medical și pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secția de ATI” au transmis pe 20 septembrie reprezentanții spitalului. Actorul a mai fost internat şi luna trecută, la Institutul Clinic Fundeni.

În 2021 actorul a fost supus unei intervenţii pe cord, iar în 2013 a suferit un transplat renal.

Alexandru Arșinel s-a născut în data de 4 iunie 1939, la Dolhasca. În anul 1962 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.

Vedetă a teatrului de revistă, alături de Stela Popescu a format un cuplu artistic celebru atât în țară, cât și peste hotare. Pentru activitatea lor, cei doi mari actori au fost răsplătiți, în anul 2002, cu Premiul special al UNITER pentru teatrul de revistă.

În luna februarie a anului 2004, Alexandru Arșinel a fost distins cu Ordinul „Meritul Cultural”, în grad de Mare Ofițer.

A contribuit timp de 60 de ani la teatrul de revistă, televiziune și film.

A fost director al Teatrului de revistă „Constantin Tănase” din București.

Alexandru Arșinel a avut o bogată activitate în teatru, film, televiziune si teatru radiofonic. Pentru întreaga activitate artistică în teatrul de revistă precum și cea managerială a luat numeroase premii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.