Dental Alliance
August 10, 2022

A trecut la Domnul sr. Lucia Ciobanu din Congregaţia “Maestre Pie Venerini”

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Joi, 26 august 2021, în jurul orei 2.00, a trecut la Domnul sr. Lucia Ciobanu, din Congregaţia “Maestre Pie Venerini”.

S-a născut la 27 mai 1969 în localitatea Pildeşti, judeţul Neamţ. A intrat în congregaţie la 9 octombrie 1995 la Roma. A început noviciatul în anul 1997, unde a făcut primele voturi pe 6 septembrie 1998, în Biserica “Sacro Cuore in Prati” de la Roma, iar voturile perpetue la 16 octombrie 2006, în Biserica “Madonna della Quercia” din Viterbo.

A slujit cu devoţiune în Italia, în diferite comunităţi, cum ar fi Pesaro şi Monte Mario, iar în România a slujit în comunitatea din Târgu Jiu şi în cea din Bacău. În ultima perioadă a fost educatoare în comunitatea din Monte Mario, Roma – Italia.

A fost o soră cu un suflet cald şi vesel, o soră care a ştiut să se dăruiască trup şi suflet pentru cei din jur, iubea muzica şi ştia să laude pe Dumnezeu cu darurile sale.

Apostolatul cu copiii din grădiniţă i-a adus multă bucurie şi, aşa cum spunea ea, a ajutat-o să descopere mai mult iubirea pe care Dumnezeu o are faţă de noi, copiii săi preaiubiţi. Noi ştim cât de mult îi plăceau copiii şi cât de mult îşi dorea să lucreze cu ei.

Va rămâne pentru noi o încurajare de a ne împlini slujirile noastre cu spirit de adevărată dragoste inspirată din evanghelie şi din învăţăturile Sfintei Roza Venerini.

Bunul Dumnezeu să-şi deschidă larg braţele părinteşti pentru a o primi în patria cerească, alături de cei care pururi se bucură de strălucirea feţei sale!

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 28 august, ora 10.00, la Pildeşti, satul ei natal.

Să se odihnească în pace!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.