Dental Alliance

Alegeri 2024

November 23, 2024

ABERAȚIILE BIROCRATICE ALE FURNIZORILOR DE UTILITĂȚI

0

Despre  România, ”țara tuturor posibilităților”, ne-am obișnuit să aflăm în fiecare zi câte ceva. Despre România, țara în care birocrația se află la ea acasă, nu trebuie să ne mai explice nimeni prea mult pentru că nu este zi, lăsată de la Cel De Sus, să nu ne izbim de superbirocratizarea tuturor domeniilor. Zilele acestea, în blocul în care locuiesc, au cumpărat un apartament doi tineri. Am aflat de intenția acestora prin vară și m-am bucurat enorm. Asta pentru că apartamentul situat la etajul al II-lea, chiar deasupra apartamentului meu era nelocuit de vreo 10 ani, cu toate necazurile aduse de acest inconvenient și vecinilor. După ce s-au chinuit să obțină un credit bancar pentru cumpărarea apartamentului, în sfârșit, săptămâna trecută au încheiat actele de vânzare-cumpărare.

Nu discut prețul, mult prea mare în opinia mea, la care a fost vândut apartamentul, ci vreau să  discut despre o aberație la care am asistat zilele acestea când tinerii au sunat la ușa apartamentului meu, cu un tabel în mână și cu rugămintea de a le da acordul- țineți-vă bine!- să instaleze energia electrică și gazul, pentru că de tot atâția ani apartamentul nu mai era racordat la aceste utilități.

Mi s-a părut absurdă această prevedere și am intrat pe site-ul E-ON și printre cele 10 cerințe de documente necesare încheierii contractelor cu furnizorul de nergie electrică și termică, la punctul 5 se stipula și ”acordul coproprietarilor, în cazul imobilelor cu mai mulți proprietari” pentru instalarea acestor utilități. Pe o scară cu un bloc cu patru etaje sunt, în medie 15-16 apartamente. O parte dintre proprietari sunt plecați în străinătate, alții sunt la serviciu, alții stau la țară, alții sunt bătrîni și nu deschid ușa unor străini. M-am gândit la situația celor de pe scara mea. Nu mi-am explicat cerința furnizorului de energie electrică și gaz metan, cu care un proprietar are încheiat contract direct. De ce trebuie să aibă acordul vecinilor? N-am înțeles acest lucru și de aceea ne-am adresat unui specialist în domeniu. Radu Samson, unul din cei mai cunoscuți experți imobiliari din Roman vorbește de acestă birocrație, fără menajamente.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ooZyKreFTBQ" frameborder="0" gesture="media" allowfullscreen></iframe>

Între timp, surse credibile din cadrul E-ON mi-au explicat faptul că acest acord este o măsură de prevedere pe care și-o ia furnizorul de gaz din cauza faptului că în baza de date a acestuia nu există nici o evidență a proprietarilor conductelor interioare de gaze, la care vor trebui să se racordeze noii proprietari. Și atunci furnizorul, pentru a nu avea probleme cu vecinii, cer acordul tuturor celor care locuiesc pe scară.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.