Dental Alliance
August 10, 2022

Accident feroviar în județul Harghita. Un autoturism a fost lovit de tren. Două persoane au murit carbonizate

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Un accident feroviar a avut loc, duminică la amiază, în Miercurea Ciuc, județul Harghita. Din primele date, un autoturism a fost lovit de tren. În urma impactului puternic, autoturismul a luat foc, iar flăcările s-au extins la locomotivă.

UPDATE 1: Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că pe magistrala 400, la ieșire din municipiul Miercurea Ciuc, județul Harghita,  la o trecere la nivel cu calea ferată, prevăzută cu indicator rutier STOP, un tren care circulă pe relația Iași-Brașov a acroșat un autoturism.

În urma coliziunii, autoturismul a luat foc, iar incendiul s-a extins la o locomotivă a trenului. Două persoane din autoturism au decedat, fiind carbonizate.

Traficul feroviar este oprit pentru intervenția echipajelor specializate. Cei aproximativ 100 calatori din tren au fost evacuați, nefiind răniți. Incendiul a fost lichidat, iar în acest moment se efectuează cercetarea la fața locului pentru a se stabili cu exactitate cauzele producerii evenimentului.

Se estimează reluarea normală a traficul feroviar în 60-90 de minute.

Potrivit ISU Harghita, accidentul feroviar s-a produs în municipiul Miercurea Ciuc, Jigodin Băi.

Din primele date, un autoturism a fost lovit de tren.

În urma impactului, s-a produs un incendiu la locomotivă.

Conform sursei citate, la fața locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o autospecială de stingere, una de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.