Dental Alliance
August 10, 2022

Acțiune de amploare a polițiștilor rutieri, în cinci județe. Aproape 650 de amenzi, 41 de permise și 30 de certificate de înmatriculare reținute

radar
Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

În doar patru ore, polițiștii au aplicat aproape 650 de amenzi și au reținut 41 de permise, în urma unei acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, în cinci județe.

Potrivit unui comunicat de presă, vineri, 3 septembrie 2021, în intervalul orar 07:00 – 11:00, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul IPJ Galați, Brăila, Tulcea, Vrancea și Vaslui, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratul General al Politiei Romane, sprijiniți și de polițiști de ordine publică, au participat la o acțiune comună pe raza celor cinci județe, pentru creşterea gradului de disciplină rutieră și pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 646 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea O.U.G. nr.195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 41 permise de conducere, dintre care 22 pentru viteză, 8 pentru consum de alcool, 8 pentru depășire neregulamentară, 2 pentru neacordarea de prioritate pietonilor angajați în traversarea străzii, 1 pentru neacordare de prioritate vehiculelor aflate în trafic.

De asemenea, au fost retrase un număr de 30 certificate de înmatriculare.

Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 229.100 lei.

Totodată, polițiștii au constatat și o infracțiune la regimul circulației rutiere, fiind întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii recomandă:

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!
– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!
– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!
– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare, polițiștii fiind prezenți la datorie pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.