November 30, 2021

Acțiune de amploare în localitatea Români

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au  desfășurat acțiuni informativ-preventive, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sub autoritatea Instituției Prefectului Neamț, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au desfășurat acțiuni informativ-preventive, în scopul informării operatorilor economici și cetățenilor cu privire la noile modificări legislative.

Astfel, la data de 31 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman și cei din cadrul Secției de Poliție Rurală Români, au acționat pe raza  localității Români, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Pentru abaterile constatate polițiștii au aplicat 22 sancțiuni contravenționale în valoare de 17.500 lei, dintre care 8 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 4 pentru nerespectarea dispozițiilor Legii 61 și 10 sancțiuni pentru nerespectări ale legislației rutiere.

Polițiștii au reținut 2 permise de conducere pentru nerespectarea normelor rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

4 certificate de înmatriculare au fost retrase pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

Totodată, polițiștii au întocmit acte de constatare, pentru nerespectarea de către un agent economic a regulilor sanitare stabilite prin noile modificări legislative, acestea fiind înaintate Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț, pentru a dispune măsurile legale ce se impun.

Poliţiştii şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu se vor afla în continuare la datorie pentru a informa cetățenii despre măsurile legale stabilite la nivel național pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 și pentru a verifica modul în care acestea sunt respectate.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.