ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL COVID-19 ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN JUDEȚUL NEAMȚ

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului judeţului Neamț, peste 70 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii și Direcției Sanitare Veterinare, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost organizate 13 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale și localurile publice,  precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 42 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 39 de mijloace de transport și au fost legitimate 380 de persoane.

Echipele de control au depistat 40 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020.  Alte 3 sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții

Totodată, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 13.000 de lei.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare.

Facem apel la cetățeni să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2.

Scopul poliţiştilor nu este acela de a aplica sancţiuni, ci activităţile sunt desfăşurate pentru ca toţi cetăţenii să conștientizeze faptul că, sănătatea și viaţa persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

Suntem și rămânem la datorie pentru siguranța dumneavoastră!

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.