Dental Alliance
April 19, 2024

Activități de Vară la Biserica din Satul Cuci, Protopopiatul Roman.

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 31 iulie – 6 august, tinerii din Parohia Cuci, Protopopiatul Roman, au avut bucuria de a se armoniza în jurul activităților de vară prin intermediul voluntarilor acreditați și specializați în domeniile lor.

Menționăm faptul că fiecare zi de activitate a fost încheiată cu rugăciunea de seară, de aici tinerii ieșind bucuroși, liniștiți și mai împliniți.

În prima zi, tinerii au primit vizita  SVSU Oniceni, reprezentată prin domnul Florin Grumezescu și Poliția Bozieni, reprezentată prin domnul Cărpușcă Petru, cei în cauză oferind informații de siguranță și protejare împotriva focului, dar și educație rutieră, mult necesară copiilor.

În următoarele două zile, tinerii s-au bucurat de două activități frumoase: pictură și muzică. În cadrul activității de desen, copiii, coordonați de doamna profesor doctor, Monica D. Carp, au abordat două teme: ,,O zi de vacanță la bunici” și ,,Biserica din satul nostru”, lucrările lor urmând a fi legate într-un volum de carte.

În cea de a patra zi, tinerii au avut bucuria de a se reîntâlni cu  distinsa interpreta de muzică populară, doamna |Lili Ciortan, unde au pregătit câteva cântece pentru spectacolul ce va avea loc în data de 17 august.

După primele patru zile de activități, au urmat alte zile pline de voie bună, coordonate de minunata și energica Diana Andreea Grumezescu, studentă la Facultatea de Medicină Dentară – UMF Iași, dar și voluntar acreditat. Sub bagheta ei, tinerii parohiei au parcurs anumite jocuri ce țin de logică și atenție, au lucrat în echipe, au făcut drumeții, urmând ca toate acestea să fie încheiate de o prezentare ce ține de igiena dentară.

Preotul paroh, Carp Constantin Cătălin, ne-a mărturisit că este bucuros pentru această nouă ediție a activităților de vară, pentru faptul că a putut coagula în jurul său această echipă minunată de voluntari, fără de care nu ar fi putut desfășura aceste activități. De asemenea, el ne-a mai mărturisit că tinerii parohiei s-au bucurat foarte tare în aceste zile, zile pline de fericire, armonie și unitate, dar și de rugăciune. Admir bucuria cu care copiii vin să se întâlnească,  să socializeze,  să se distreze împreună.

 

Am întâlnit aici copii din Bacău, Brașov, Roman, nepoți ai satului care vin ,,la bunici în vacanță”, și cu mare drag vin la aceste activități. Cu mare drag și cu nostalgia anilor de școală, vin și foștii elevi ai satului, cu dulciuri, sucuri, apă, cu bucuria de a fi împreună!  Felicitări tuturor și multă  admirație. Să ne trăiască bunicii, să adune copiii și nepoții, iar biserica satului să  fie mereu cu porțile deschise pentru toți și pentru fiecare dintre ei!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.