Dental Alliance
March 24, 2023

Activități preventive desfășurate de polițiștii nemțeni alături de elevii Școlii Gimnaziale Trifești

YRY Residence

Depozit Legume-Fructe

La data de 3 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au desfășurat activități preventive și educative alături de elevii Școlii Gimnaziale Trifești.
Cu această ocazie elevii au luat o “pauză educativă”, discutând cu polițiștii despre problemele lor și identificând modalități de rezolvare fără a manifesta un comportament inadecvat.
Temele abordate au vizat siguranța rutieră, dar și siguranța la școală, în mediul online, prevenirea victimizării și a situațiilor de bullying.
De asemenea, elevilor li s-a reamintit cât de important este să fie toleranţi, să-i trateze pe cei din jur cu respect, să aibă o atitudine non-violentă în cazul apariţiei unor conflicte, să nu ia parte la fapte care contravin legii, să nu consume substanțe care le pun în pericol sănătatea și siguranța, dar mai ales cum poți fi “cool” fără a intra în acest cerc vicios.
Totodată, în vederea creșterii gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic, temele abordate au vizat și regimul răspunderii penale și contravenționale a minorilor, precum și consecințele actelor de violență.
Polițiștii nemțeni desfășoară, în mod constant, activități educative în unitățile de învățământ, principalul scop fiind conștientizarea de către elevi a importanței respectării regulilor de circulație și a normelor de conduită în cadrul unităților de învățământ.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap