Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

Activități preventive în Piatra-Neamț și Roman, referitoare la traficul și consumul de droguri

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Neamț, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane- centrul regional Bacău au desfășurat activități preventive, în rândul elevilor Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida, din Piatra-Neamț.

În cadrul activităților, polițiștii au discutat cu elevii pe tema prevenirii traficului și consumui de droguri, context în care, au definit drogul și le-au explicat acestora consecințele consumului acestor substanțe. Violența în școli a fost o altă temă abordată de polițiștii de siguranță școlară nemțeni. Aceștia le-au explicat elevilor noțiuni precum contravenția, infracțiunea, fiind date exemple de tipuri de infracțiuni ce pot fi săvârșite cu itenție sau din culpă, în mediul școlar.

Pentru a înțelege mai bine consecințele săvîrșirii unor astfel de fapte, polițiștii le-au explicat elevilor ce este un cazier și de ce este atât de important ca acesta să rămâna ”curat”. Tot la data de 20 septembrie a.c., polițiștii de prevenire și cei rutieri au participat, în municipiul Roman, la activități preventive, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității. În cadrul întâlnirilor cu elevii, de la diferite unități școlare, din Roman, polițiștii le-au vorbit despre cum pot evita implicarea într-un eveniment rutier, în calitate de pietoni, în contextul valorilor de trafic ce au crescut de la începerea școlii.

Elevii au ascultat cu interes recomandările polițiștilor, iar echipa de robotică a Colegiului Național Roman-Vodă a realizat și o demonstrație de parcurgere a unui traseu, în siguranță, cu ajutorul unui robot.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.