Sun. Jan 20th, 2019

ADOLESCENȚI INTOXICAȚI CU FUM

La Secția de Pediatrie a Spitalului Roman  au fost aduși, de ambulanță, în urmă cu două zile, doi adolescenți de 12 și 13 ani internați, în stare deosebit de garvă, din cauza intoxicației cu fum , de la soba camerei în care dormeau, la domiciliul lor din comuna Gâdinți.

La internare, copiii prezentau tremurături, dureri puternice de cap și nu reacționau la stimulii  verbali ai celor din jur.

Este vorba de doi frați de 12 și respectiv 13 ani, aduși de ambulanță în data de 11 decembrie, la ora 9.10 și care, la internare, prezentau cianoze pereoronazale, puternice tremurături, cefalee și nu reacționau la stimulii verbali după expunerea la fum, de la o sobă cu lemne. Clinic aveau o stare de conștiență, fiind orientați temporo-spațial, dar având  o congestie ușoară a celerajelor. Din punct de vedere cardio-pulmonar erau normali. Saturația de oxigen era de 94%. S-a trecut la administrarea de oxigen, hemisuccinat de hidrocortizon și perfuzie cu ser fiziologic”, a declarat dr. Oana Onu, director medical al SMUR.

În următoarele ore de la internare evoluția stării de sănătate a celor doi copii a fost favorabilă, saturația de oxigen fiind de 100%, copiii putând respira fără mască de oxigen. În prezent copiii se află tot în Secția de Pediatrie sub strictă supraveghere medicală. Atât medicii, cât și pompierii, atrag atenția în permanență asupra pericolului intoxicației cu monoxid de carbon din cauza sobelor necurățate, care pot conduce adesea la tragedii. (Flora ORDEAN).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.