Dental Alliance
March 2, 2024

Adrian Niță: Astăzi am avut onoarea și bucuria de a participa la un eveniment cu totul special la Biserica “Sfântul Mihail Arhanghelul” din Sabaoani, un loc de cult cu o istorie impresionantă.

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Astăzi am avut onoarea și bucuria de a participa la un eveniment cu totul special la Biserica “Sfântul Mihail Arhanghelul” din Sabaoani, un loc de cult cu o istorie impresionantă.
Construită între anii 1898-1902 și sfințită în anul 1902, această magnifică biserică romano-catolică a fost martora multor evenimente istorice și a fost restaurată de mai multe ori de-a lungul anilor.
Un moment deosebit al zilei a fost sfintirea orgii istorice Gebrüder Rieger, un instrument grandios cu 26 de registre, două claviaturi și pedale. Aceasta, conform tradiției orale, a fost donată de însuși Regele Carol I, un fapt ce adaugă și mai multă valoare și semnificație acestei bijuterii arhitecturale. A fost emoționant să aud sunetul acestei orgi, restaurată și reparată cu atât de multă grijă și măiestrie.
În cadrul liturghiei de astăzi, împreună cu domnul Daniel Harpa, la invitația primarului Florin Vârgă, am avut plăcerea de a asista la un moment spiritual profund sub îndrumarea ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.
Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați în conservarea și promovarea acestei părți a patrimoniului nostru cultural și spiritual. Zile ca aceasta ne reamintesc importanța tradițiilor, istoriei și frumuseții care ne înconjoară.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.