AEP: Ştampila, eliminată de pe documente, cu excepţia proiectelor de acte normative

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că, începând de luni, nu se va mai aplica ştampila instituţiei pe documentele emise de AEP, cu excepţia proiectelor de acte normative.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, ordinul preşedintelui AEP în acest sens a fost emis în concordanţă cu dispoziţiile art. V alin. (21) şi alin. (22) din Ordonanţa Guvernului nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările şi completările ulterioare.

Conform acestor dispoziţii, persoanele juridice de drept public nu au obligaţia de a aplica ştampila pe declaraţii, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituţiile sau autorităţile publice ori emise sau încheiate în relaţia cu instituţiile sau autorităţile publice.

De asemenea, persoanele juridice de drept public nu au obligaţia de a aplica ştampila pe documente sau orice alte înscrisuri emise în relaţia dintre acestea şi persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, entităţile fără personalitate juridică.

AEP precizează că ştampila instituţiei va fi aplicată în continuare, până la data de 1 martie, doar pe corespondenţa primită şi expediată la nivelul AEP prin Poşta Militară, pe proiectele de acte normative şi, acolo unde este cazul, pe documentele contabile. AGERPRES

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.