Agent șef de poliție Ciubotaru Marinela – anul acesta își va serba majoratul în poliție, 18 ani lucrați doar în stradă, 17 ani la ordine publică
În acest an, am ales să sărbătorim femeia prezentându-vă o galerie de portrete, ale colegelor care desfășoară activități în prima linie a evenimentelor și care au ales să își dedice meseria oamenilor.
Agent șef de poliție Ciubotaru Marinela este polițist din anul 2005, când a promovat un concurs de recrutare din sursă externă. Anul acesta își va serba majoratul în poliție, 18 ani lucrați doar în stradă, 17 ani la ordine publică și din anul 2022 polițist rutier, la Formațiunea Rutieră Roznov.
Până în anul 2005, când a ales să devină polițist, aceasta a acumulat o experiență de 13 ani la catedră, fiind cadru didactic la un liceu în Roznov.
Am avut multe intervenții la care lumea îmi spunea ,,doamna profesoară’’, datorită experienței mele didactice dar și modului de a le vorbi și a le explica ce au greșit. Mereu mi-a plăcut să lucrez printre oameni și pentru oameni.
Prin 2007-2008, în luna februarie am avut un apel la o familie din Slobozia. Mama ne cerea ajutorul, fiind dată afară din casă de soțul său, împreună cu doi copii mici. Era ora 2 noaptea, iar mama și copiii îmbrăcați subțire, stăteau în fața casei, desculți. Am intrat în casă, am stat de vorbă cu soțul acesteia, atât cât mi-a permis starea de ebrietate în care se afla și am reușit să fac o rocadă. Mama a intrat în casă cu copiii, iar eu l-am luat pe soț și l-am dus la secție. Am stat de vorbă cu el aproximativ 3 ore, până când a început să devină conștient de greșelile sale. Vorba bună, face câteodată mai mult decât o intervenție în forță. Oamenii au nevoie să fie ascultați și de multe ori polițistul este cel care își asumă rolul de ascultător.
Sunt multe cazuri în care, împreună cu colegii, a trebuit să dăm o veste tragică familiilor. Nu e deloc plăcut și de multe ori te afectează și pe tine în egală măsură. Trebuie să îi pregătești să afle că cel drag nu mai este, trebuie să fii empatic și să îți pese cu adevărat de tragedia lor.
De obicei, din 3 în 3 nopți am un serviciu de noapte. Soțul meu lucrează la ISU Neamț iar de 18 ani nu am reușit să facem un revelion împreună, în tihnă, deoarece indiferent dacă lucrăm pe 31 decembrie sau pe 1 ianuarie, gândul ne este tot la muncă. Nu aș schimba meseria asta pe o alta. Fiecare zi îmi aduce noi provocări dar și noi satisfacții. În meseria de polițist omul dă valoare uniformei.
Le urez femeilor să se gândească mai mult la ele și să își pună în valoare felul lor de a fi, pentru că este unic!
IPJ Neamț