Dental Alliance
September 25, 2023

Alertă alimentară: Produse contaminate cu o substanță toxică, retrase din Kaufland, Profi, Carrefour, Metro și Cora

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

ANSVSA a anunțat retragerea mai multor produse din gama Mogyi din supermarketuri din țară. Acestea ar conține o substanță toxică.

Produsele au fost comercializate în lanțurile de magazine Kaufland, Profi, Carrefour, Metro și Cora din România.

Potrivit ANSVSA, furnizorul Mogyi România a inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produselor: Mexicorn cu sare 70g, Mexicorn cu chilli 70g și Snack Mix Bere 80g, în urma identificării unei contaminări cu aflatoxina.

Substanța este toxică, mutagenă și cancerigenă, fiind produsă de anumite ciuperci găsite în general în cereale sau arahide, ce sunt cultivate și depozitate în condiții insalubre.

Clienții care au achiziționat produsele sunt rugați să nu le consume și să le returneze în magazinele de unde le-au cumpărat.

Este vorba despre următoarele produse – loturi:

  • Mexicorn cu sare 70g – 240110
  • Mexicorn cu chilli 70g – 231110
  • Mexicorn cu chilli 70g – 231221
  • Mexicorn cu chilli 70g – 240111
  • Snack Mix Bere 80g – 240120

„Alte produse vândute de Mogyi Romania, inclusiv Mexicorn cu sare, Mexicorn cu chili și Snack Mix Bere, cu alt termen de valabilitate, nu sunt afectate de această rechemare. Mogyi își cere scuze pentru inconvenientele produse de aceasta rechemare”, se arată într-un comunicat al producătorului.

sursa: ansvsa.ro

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap