January 23, 2021

Alexandru Rafila, despre propunerea sa pentru funcția de premier din partea PSD: ”Sunt onorat, dar trebuie să reflectez mult”

Alexandru Rafila ar putea fi varianta PSD pentru funcția de premier al României. Acesta a confirmat că este o poziție care i s-a propus și la care reflectează. 

”Eu sunt onorat dar e o propunere care trebuie să fie cântărită. Este o poziție la care trebuie să reflectez foarte mult pentru că presupune foarte multă responsabilitate. Răspunsul meu trebuie foarte bine cântărit pentru că eu nu sunt într-o campanie de acumulare de funcții” a spus Rafila.

Rafila a declarat că principalele zone vulnerabile ale țării în acest moment sunt Sănătatea și Economia, acolo unde viitorul Guvern ar trebui să ia decizii ferme, ”chiar dacă nu tocmai populare”.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a mai declarat că estimează faptul că numărul de decese cauzate de COVID-19 vor crește și că Executivul condus de Ludovic Orban a luat măsuri  în logica politică.

Cine este Alexandru Rafila

Alexandru Rafila este născut în data de 27 decembrie 1961. Este șeful Disciplinei de Microbiologie al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și șeful Laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

Alexandru Rafila este recunoscut și în străinătate, fiind expert OMS, NATO și al Comisiei Europene. A deținut funcția de membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății (2014-2017) și a reprezentat România în comitetul director al ECDC (2009-2014).

Recent a fost ales de către OMS să reprezinte România în comitetul de conducere al acestei organizații.

Alte 3 variante pentru funcția de prim-ministru pe care le ia în calcul PSD, sunt Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Vasile Dâncu.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.