Dental Alliance
August 18, 2022

Alt polițist, aceeasi spagă, tot un ceas

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Procurorii DNA au dispus începerea acțiunii penale și punerea sub control judiciar față de Marian Iorga, fostul inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție Călărași. Aceasta a ocupat până azi funcția de comandant al Poliției Prahova.

În esență, polițistul este acuzat că ar fi primit un ceas în valoare de aproximativ 4000 de lei pentru soluționarea unei sesizări.

Marian Iorga a ocupat până acum postul de șef al Poliției Prahova, însă dosarul legat de faptele comise pe vremea când era comandat la Călărași îl obligă să renunțe la funcție.

DNA comunică, în această speță, că fostul șef al poliției din Călărași ar fi primit pe data de 29 aprilie 2017 un ceas de lux, în valoare de 4.350 lei, de la o persoană (suspect în cauză), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuțiile sale de serviciu, respectiv, cu soluționarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana o formulase anterior.

Lui Iorga s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. În aceeași cauză se efectuează acte de urmărire penală față de o persoană fizică fără calitate specială, pentru infracțiunea de dare de mită.

Acesta a ocupat mai multe funcții importante de-a lungul anilor, printre care și aceea de șef al Oficiului Național pentru Protecția Martorilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.