Dental Alliance
November 30, 2022

Amenzi de peste 3,2 milioane de lei, aplicate de polițiști și jandarmi în ultimele 24 de ore

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Efectivele MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 5.621 de evenimente, din care 3.764 destinate menţinerii ordinii publice, iar 1.857 – situaţiilor de urgenţă.

Potrivit unui comunicat al MAI transmis duminică, la nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 982 posibile infracţiuni, 23,7% dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de sâmbătă, s-au dispus măsuri preventive pentru 35 de persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 20 de autori în 18 dosare penale cu autor necunoscut, aflate în evidenţă.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 155 de autori de infracţiuni care au săvârşit 164 de fapte penale. De asemenea, poliţiştii au depistat 10 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acţiunilor desfăşurate pentru menţinerea siguranţei pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie, poliţiştii rutieri au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 669 de permise de conducere şi au retras 207 certificate de înmatriculare.

Amenzi de peste 3,2 milioane de lei, aplicate de polițiști și jandarmi în ultimele 24 de ore: Poliţiştii şi jandarmii au constatat 8.250 de abateri de natură contravenţională

MAI arată că pe parcursul misiunilor desfăşurate la nivel naţional, poliţiştii şi jandarmii au constatat 8.250 de abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 3,2 milioane de lei. Totodată, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 35 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 81 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 18.500 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.360) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 306 pentru stingerea de incendii şi 4 pentru descarcerare. Au fost emise 17 mesaje de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor a fost salvată o persoană.

La rândul lor, poliţiştii au intervenit pentru salvarea a două persoane.

Amenzi de peste 3,2 milioane de lei, aplicate de polițiști și jandarmi în ultimele 24 de ore: 17 persoane aflate în situaţii de urgenţă

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 19 misiuni aero-medicale, fiind salvate 17 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.362 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

Din 18 martie şi până în prezent au fost emise 49.606 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 48 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

În prezent, gradul de ocupare în centrele de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 57,4%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, MAI menţionează că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 47.185 de mijloace de transport şi 184.448 de persoane, dintre care 12.536 de cetăţeni ucraineni. Agerpres

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.