Dental Alliance
March 29, 2024

Analize recomandate pentru a preveni din timp problemele grave de sănătate

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Medicii recomandă un set de analize medicale, măcar o dată pe an. Sunt analize uzuale foarte importante care pot verifica starea de funcționare a unor organe ale corpului, dacă există boli sau afecțiuni ale stomacului, rinichilor, pancreasului, etc. Prin analize medicale poți afla starea ta de sănătate!

Consultul dermatologic

Prevenirea unei boli grave de piele – cum este cancerul – este obligatorie dacă ții la sănătatea ta. Consultul dermatologic trebuie să se facă în fiecare an mai ales din cauza radiațiilor ultraviolete care sunt foarte periculoase. Melanomul este un cancer ce evoluează repede și care se poate depista din timp printr-o consultație dermatologică. Cele mai vulnerabile la acest tip de cancer sunt persoanele care au foarte multe alunițe pe piele și se expun mult timp la soare fără a se proteja cu ajutorul cremelor de protecție solară.

Analizele de rutină trebuie să se facă în fiecare an, sau de câte ori este nevoie. Ele se plătesc, iar dacă este nevoie cheltuielile se pot acoperi  printr-un credit până la salariu.

Analizele de sânge cuprind: VSH, hemoleucograma, colesterolul, glicemia, creatinina, transaminaza, ureea, sideremia.

Glicemia sau glucoza din sânge poate semnala anumite probleme de sănătate. De exemplu hipoglicemia înseamnă că valorile glicemiei sunt crescute peste valorile normale, fapt ce poate indica în anumite cazuri o boală gravă: diabetul zaharat. Hipoglicemia apare și în alte cazuri, de stres, frig, sedentarism, vârstă înaintată, boli endocrine, sarcină. În ceea ce privește hipoglicemia, aceasta apare la persoanele care suferă de boli endocrine, boli ale glandei tiroide, tumori pancreatice, care fac tratamente cu insulină și medicamente antidiabetice.

Analiza lipidelor din sânge

Creșterea valorilor lipidelor poate predispune la ateromatoză, boli vasculare și boli cardiace. De regulă, o creștere a lipidelor poate semnala și o creștere a colesterolului și a valorilor trigliceridelor din sânge. Scăderea valorilor lipidelor se produce din cauza faptului că se face efort fizic foarte mare, există infecții în corp, organismul este subnutrit sau se suferă de insuficiență hepatică.

Examenul de urină se face pentru a depista eventualele probleme de sănătate: infecții la tractul urinar, litiaza urinară, hipertensiunea arterială, afecțiunile hepatice, afecțiunile renale, diabetul.

Analiza funcției glandei tiroide poate stabili dacă o persoană suferă de hipertiroidism sau hipotiroidism. În urma unor teste speciale se stabilește diagnosticul în funcție de ce probleme există vizavi de funcționalitatea tiroidiană și se prescrie un tratament.

Controlul stomatologic se face o dată la trei luni sau măcar o dată pe an. După cum se știe tratamentele stomatologice costă destul de mult:

  • doar o consultație poate fi 40 lei,
  • lucrare la dinte sau măsea (scoaterea nervului și plombarea locului unde s-a curățat caria) costă 150 lei,
  • un detartaj costă 100 lei, etc. Nu mai spun despre lucrările mai complicate, pentru care se plătesc sute de Euro. Pentru acestea se poate apela la un credit rapid online nebancar, pentru a putea plăti la timp, atunci când este nevoie de rezolvarea problemelor în ceea ce privește sănătatea dinților și a cavității bucale.

Analizele specifice femeilor care se fac la un cabinet ginecologic sunt importante. Aici ne referim la analizele secrețiilor vaginale, controlul ginecologic în caz de sarcină, testul Babeș-Papanicolau.

Mamografia se face măcar o dată la 2 ani, prin ea se poate depista din timp tumorile la sâni.

Pentru a depista și preveni agravarea osteoporozei se face osteodensitometria – o analiză prin care se măsoară densitatea osoasă. Osteoporoza este o boală frecventă la femeile aflate la menopauză, la persoanele în vârstă.

Colonoscopia se face o dată la 10 ani, prin ea se poate depista cancerul colorectal.

Testul PSA este pentru depistarea unui eventual cancer de prostată. Acest test este recomandat bărbaților care au trecut de vârsta de 50 de ani.

Analizele oftalmologice sunt necesare mai ales după vârsta de 40 de ani. Cu ajutorul lor se pot afla problemele de vedere, dacă există riscul de glaucom, cataractă, degenerescență maculară.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.