July 26, 2021

Angajații unei firme de turism și a uneia de constructii, ambele din Neamț au fost confirmați cu Covid-19, în total 31 de persoane

În județul Neamț, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 1.909 cazuri covid-19, din care 74 decese.

Începând cu 1 august a.c. s-a înregistrat un constant trend crescător de cazuri noi, totalizând 577 cazuri. În perioada 14-21 august au fost raportate 222 cazuri noi și 4 decese.

Localitățile cu cele mai multe cazuri înregistrate în ultimele 14 zile sunt municipiul Piatra Neamț cu 26% din cazuri, Roman cu 16% din cazuri și Târgu Neamț 8% din cazuri.

În această perioadă au fost depistate și anchetate mai multe focare de familie și de colectivitate:

1. În cadrul unei unități de turism din județul Neamț a fost depistat, în data de 13.08.2020 un focar covid-19. În total sunt infectați 6 salariați. Cele 6 persoane au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt. Pentru 4 angajati, testati negativ Covid-19, a fost instituită carantina la o adresa declarata de ei. Unitatea a fost închisă pentru 24 ore și a fost efectuată dezinfectia generala atat la locație cat si la autoturisme. Pentru continuarea activității au fost aduși alti 8 angajati.

2. În cadrul unei firme de construcții, cu puncte de lucru și în alte județe, a fost depistat un focar: 25 de persoane au fost confirmate covid-19 pozitive și au fost izolate în spitale suport covid. Pentru alți 7 salariați, testati negativ Covid-19, a fost instituită carantina la o adresa declarata de ei.

În prezent, 305 de persoane confirmate covid-19 sunt internate în cele 2 spitale suport covid-19 din județul Neamț. 8 persoane sunt internate la ATI. În Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț sunt internați 63 suspecți. Din spitalele din județul Neamț au fost externate 1175 persoane.

Până în prezent DSP a eliberat 1.615 decizii de carantinare și 314 decizii de prelungire a izolării.

Direcția de Sănătate Publică Neamț continuă activitățile specifice de supraveghere a infecției cu covid-19, conform metodologiei:

  • monitorizarea centrelor rezidențiale,
  • anchetele epidemiologice cu depistarea și carantinarea contacților direcți
  • izolarea persoanelor depistate pozitive.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.