Dental Alliance
February 21, 2024

Apa Serv condamnată penal pentru moartea a doi salariaţi. Tragedia a avut loc pe 27 august 2016

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Tragedia a avut loc pe 27 august 2016, când doi salariați ai Apa Serv și-au găsit sfârșitul înecați într-o gură de canalizare la Cotu Vameș. După ce a fost vidanjată canalizarea, unul dintre ei a coborât pentru a interveni la o vană, ce făcea legătura cu altă conductă. I s-a făcut rău din cauza gazelor emanate de dejecții și a căzut în canalul de 6 metri, apa având 3 metri adâncime. Muncitorul ar fi apucat să strige după ajutor, moment în care colegul a sărit să-l salveze, dar a căzut și el în canal, decedând.

Apa Serv a primit o amendă penală de 70.000 de lei. “Pune în vedere inculpatei dispozițiile art. 497 alin. 1 NCPP, referitoare la obligația de plată integrală a amenzii în termen de 3 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, în caz contrar urmând a se proceda la executarea silită“, a stabilit instanța de fond, dispoziții menținute de Curtea de Apel Bacău prin sentința din 15 februarie 2023.

În același dosar, un angajat a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, tot pentru ucidere din culpă. Compania și salariatul găsit vinovat trebuie să achite familiei uneia dintre victime daune morale şi materiale de 15.000 de lei şi 30.000 de euro, iar aparținătorii celeilalte au de primit 32.500 de euro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.