Dental Alliance
November 30, 2022

Aplicatia SUMAL a dus la descoperirea unui transport ilegal de lemn pe E85 la Roman

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 18.10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au fost sesizați cu privire la faptul că un ansamblu de vehicule ce se deplasează pe Drumul Național 2, transportă material lemnos fără proveniență legală.

La scurt timp, ansamblul de vehicule a fost depistat de polițiști și întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, au fost efectuate verificări, constatându-se faptul că transportul nu a fost pornit în aplicația SUMAL.

Astfel, a fost solicitat sprijinul polițiștilor Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, ansamblul de vehicule transporta cantitatea de 50,501 m.c. cherestea răşinoase, în valoare de aproximativ 44.000 de lei.

Ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de material lemnos, fiind predat Ocolului Silvic Roman, precum și a ansamblului de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 68, alin. 2 din Legea 46 din 2008, republicată.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.