Suplimente Alimentare Imunyze

Arafat, explicații despre certificatul verde fără booster: În România este încă valabil cu două doze

Acoperisul1

Condor Resort

Certificatul verde digital își pierde valabilitatea de marți, pentru românii care au deja 9 luni de la ultima doză de vaccin. Șeful DSU, Raed Arafat a declarat, luni, că în România încă se poate folosi certificatul cu două doze, însă cei care nu au boosterul nu vor putea călători.

Raed Arafat a fost întrebat dacă românii vor putea folosi, de marți, certificatul digital la cinematograf sau la restaurant dacă nu au făcut doza booster.

„La acest moment, da. Certificatul verde în România va trebui să fie adaptat regulilor (europene – n.r.), lucru care urmează să se facă. În momenutl în care se face, se va aplica regula europeană generală care este de două doze, cu 9 luni de la ultima doză sau, dacă au trecut 9 luni, atunci va trebui să fie făcută și doza booster”, a spus Arqafat.

Întrebat dacă știe când se va întâmpla acest lucru, Raed Arafat a spus că va trebui așteptat pentru a vedea cum va ieși actul normativ.

„În momentul în care se intră pe regula europeană generală, pentru generarea certificatului, cea de-a treia doză va fi necesară. De fapt, certificatul se va genera chiar de la a doua doză. El își pierde valabilitatea dacă trec 9 luni și nu ai făcut a treia doză. Dar el la două doze se generează. Nu trebuie să aștepți a treia doză ca să se genereze. Dacă ai două doze se consideră schemă completă. Când trec 9 luni, dacă nu ai făcut a treia doză, își pierde valabilitatea certificatul”, a mai spus șeful DSU.

Acesta a explicat că regulile nu sunt doar în România, ci sunt reguli europene, adoptate la nivelul tuturor țărilor membre UE.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.