Dental Alliance
December 9, 2023

Arborii din municipiul Roman sunt toaletați!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

În această perioadă, se desfășoară programul de toaletare sau fasonarea arborilor periculoși cu înălțime între 6 si 12 metri. Aceștia au fost identificați de responsabilii din teren sau prin asociațiile de proprietari, iar ulterior au fost avizați de o comisie compusă din reprezentanții domeniului silvic. Singurele lucrări care se fac fără aviz sunt cele de îndepărtare a crengilor rupte sau uscate și defrișarea arborilor putrezi sau uscați, care sunt în pericol de prăbușire.
Manopera de toaletare sau tăiere acolo unde copacii sunt periculoși, dezrădăcinati, căzuți sau înclinați excesiv, se execută de către alpiniști utilitari avizați. Toaletarea urmărește bineînțeles, evitarea unui potențial pericol, dar și reconstituirea coronamentului.
Până la sfârșitul acestui an se va interveni la circa 1000 de arbori, pornind cu cei aflați pe raza unităților de învățământ, urmând ca pe întreaga pauză vegetativă – până în luna februarie inclusiv, să se continue cu alți 2000.
Un arbore toaletat corect va forma o coroana echilibrată, sănătoasă, contribuind inclusiv la un aspect plăcut al municipiului nostru!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap