Dental Alliance
October 2, 2023

Așa analizează pariorii de top meciurile de fotbal

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Analizarea meciurilor de fotbal este poate cea mai importantă parte din activitatea unui parior. Un jucător de top poate să facă la Betfair depunere minimă și în numai câteva săptămâni să aibă în cont câteva sute de lei.

Pe bilet nu se pune nicio selecție înainte de a analiza informațiile despre meci, pentru a vedea care sunt șansele ca pariul să fie câștigător. În zilele în care sunt multe evenimente sportive, sunt greu de ales meciurile pentru biletul zilei sau pentru alte bilete individuale. Selecția trebuie făcută cu mare atenție, iar punctele de reper sunt reprezentate fie de statistică, fie de motivație, fie de context.

De obicei, lista scurtă a meciurilor pe care pariezi este alcătuită după studierea următoarelor informații statistice:

 • pozițiile celor două echipe în clasamentul general (dacă este o competiție de tip ligă);
 • rezultatele din ultimele cinci meciuri (care indică forma fiecărei echipe);
 • poziția echipei gazdă în clasamentul meciurilor jucate pe teren propriu, plus golaverajul;
 • ultimele cinci rezultate pe teren propriu ale echipei gazdă;
 • poziția echipei oaspete în clasamentul meciurilor jucate în deplasare, plus golaveraj;
 • ultimele cinci rezultate în deplasare ale echipei oaspete;
 • rezultatele din meciurile directe;
 • rezultatele din meciurile directe disputate pe terenul pe care urmează să se joace partida;
 • numărul de cornere înregistrate în ultimele cinci meciuri ale celor două echipe;
 • numărul de cornere primite/acordate de echipa gazdă în ultimele cinci meciuri jucate acasă;
 • numărul de cornere primite/acordate de echipa oaspete în ultimele cinci meciuri jucate în deplasare;
 • mediile cartonașelor galbene primite de cele două echipe în sezonul curent;
 • media cartonașelor galbene arătate de arbitrul întâlnirii în sezonul curent.

Analizând informațiile de mai sus, pot ieși în evidență câteva variante de pariuri cu șanse bune de câștig pentru piețele rezultat final, goluri, cornere sau cartonașe. În cazul în care oscilezi între mai multe selecții, nu te grăbi să iei o decizie.

Treci la următoarea etapă a analizării partidei, care constă în citirea tuturor știrilor pe care le găsești despre cele două echipe. Astfel, este foarte important să vezi ce jucători vor lipsi și care sunt formațiile pe care, cel mai probabil, antrenorii le vor trimite pe teren. Fiecare echipă are jucători cheie, titulari și rezerve. Absența jucătorilor importanți, sau a mai multor titulari, îi poate diminua considerabil forța.

Și atmosfera din vestiar este un factor important

Un alt factor care poate influența decisiv ce se întâmplă într-un meci de fotbal este atmosfera din fiecare vestiar. O echipă în cadrul căreia există armonie, cu un moral bun, va avea avantaj în fața unei adversare ai cărei jucători sunt revoltați pentru că nu și-au primit banii sau sunt supărați pe antrenor și vor să-l „debarce”.

Analiza trebuie făcută și în cazul în care, în urma studierii datelor statistice, ești de părere că o singură selecție are șanse de câștig. Trebuie să vezi dacă meciul merită cu adevărat jucat pe bilet, sau dacă este o impresie falsă.

Având în vedere toate informațiile, plus „feeling-ul” pe care îl ai, acorzi selecției șanse procentuale de câștig, pe care apoi le transformi într-o cotă. Dacă acea cotă este mai mică decât cea afișată pe site-ul de pariuri, atunci poți juca selecția. În caz contrar, riscul este mai mare decât beneficiul și este bine fie să alegi altă selecție, fie să treci la meciul următor.

Pentru a aprecia motivația și contextul, trebuie să cunoști fiecare competiția pe care pariezi și fiecare competitoare în parte. Astfel, știi dacă o echipă are de luat o revanșă pentru ceva ce s-a întâmplat în sezoanele trecute, sau dacă are de jucat în perioada următoare un meci mult mai important decât cel care urmează și, astfel, antrenorul va odihni jucătorii importanți. În fața unor astfel de factori, statistica are mai puțină importanță, întrucât partidele precedente poate că nu s-au desfășurat în circumstanțe speciale.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap