June 17, 2021

Asociația ATOR ROMAN, sprijin pentru patru suflete părăsite de părinți, în secția de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgență Roman

În urma vizitei voluntarilor noștri, în data de 8 martie, la secția de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgență Roman, am gasit patru prunci, părăsiți de părinți și aflați în grija personalului medical. 
Astfel departamentul social al ATOR Roman, condus de dna. asistent social Iulia Radu, împreună cu preoții slujitori de la Biserica Albă din Roman au încercat să găsească ajutor pentru cei patru bebeluși. În final, din fondurile parohiei și din donațiile a două doamne farmaciste care au dorit să-și păstreze anonimatul, au fost achiziționate 16 baxuri de pampers și 20 de cutii de lapte praf pentru nevoile celor patru micuți.
În data de 2 aprilie produsele au fost oferite micuților prin intermediul personalului medical care ne-a condus în salonul în care pruncii sunt îngrijiți. Atmosfera a fost emoționantă. Îmbrăcați frumos și bine îngrijiți, cei patru prunci dormeau, iar chipurile lor senine păreau să spună că sunt fericiți. Personalul medical, îmbrăcat în ținuta albă specifică, părea a fi o ceată de îngeri păzitori ai acestor minunați copii abandonați de părinții lor. În liniștea somnului lor ne-am rugat ca Dumnezeu să le ofere o viață lipsită de griji, dincolo de răutățile și neajunsurile care zilnic ne aruncă în nesiguranța zilei și angoasele lipsei de speranță.
Am părăsit sanctuarul în care micuții se jucau cu îngerii în vise presărate cu praf de stele și am promis doamnelor că ne vom întoarce negreșit aducând cu noi și alte lucruri care ar putea fi necesare pentru a împiedica umbra de suferință a pruncilor.
Mulțumim personalului medical care ne-a oferit posibilitatea de a aduce un strop de bucurie în viața acestor prunci și sperăm ca gestul nostru să fie urmat de către toți cei care iubesc viața și militează pentru dreptul la viață al pruncilor născuți în familii aflate în dificultate.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.